Microsoft satser stort i Kina

Ruller ut Azure og ansetter «flere tusen».

Microsoft satser stort i Kina
Steve Ballmer varslet at Microsoft skal ansette flere tusen nye medarbeidere i Kina, for å støtte opp rundt nettskytilbudet deres og smarttelefoner med Windows Phone. Bilde: Bloomberg/All Over Press/Getty Images

Kina er verdens mest folkerike land, og etter hvert også en økonomisk stormakt med hurtig voksende middelklasse og kjøpekraft.

– Dette er også markedet der Windows Phone øker mest, sa toppsjef Steve Ballmer (57) i Microsoft under en pressekonferanse i Shanghai onsdag, ifølge Bloomberg.

Ansetter

Ballmer benyttet anledningen til å varsle en storstilt satsing i Kina, der Microsoft i løpet av neste år skal rekruttere «flere tusen» nye medarbeidere. Disse kommer i tillegg til en kinesisk stab som i dag teller rundt 4.000 hoder.

Under et besøk i storbyen kunngjorde Ballmer også at Microsoft, som den første større vestlige IT-gigant skal rulle ut sitt offentlige nettskytilbud i landet.

Windows Azure er klar for Kina. Selve driften er det partner 21Vianet Group som skal stå for. De oppgis å være landets største operatør-nøytrale leverandør av datasentertjenester. En lokal partner er trolig en forutsetning for å kunne lansere plattformen i Kina, der tilbudet åpner den 6. juni.

Sammen med myndighetene i Shanghai har 21Vianet også tidligere inngått et strategisk samarbeid med Microsoft om å tilby Office 365 fra lokalt plasserte datasentre.

Inntoget står i kontrast til aktører og konkurrenter som Google, Amazon og Rackspace. Ingen av dem tilbyr sine skyplattformer fra servere i fastlands-Kina.