BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft sendte virus til utviklere

Ved en feil sendte Microsoft i USA en CD-ROM med Word-viruset Wazzu til 10.000 utviklere rundt i verden. - Fordi CDer til Norge og Europa produseres i Ireland har, såvidt jeg vet, ingen i Norge mottatt den infiserte CDen, sier Ole Tomm Seierstad i Microsoft Norge AS.

Jens Kanden
29. okt. 1996 - 10:30

Microsoft i USA har shippet CD-plater med virus til 10.000 utviklere rundt i verden i løpet av september og oktober i år. Selskapets Solution Provider CD, en disk beregnet på konsulenter som skreddersyr Microsoft programvare for bedriftskunder, inneholdt ved en feil det lite kjente viruset Wazzu, som fester seg til Word-dokumenter. Viruset ødelegger ikke filer, i steden for legger det inn ordet Wazzu og endrer rekkefølgen på opptil tre ord i teksten, i henhold til en rapport i New York Times.

Utviklere har fått beskjed om utsendelsen av de infiserte CDene, og Microsoft har lagt inn informasjon om hvordan man skal takle viruset på selskapets lukkete forum for informasjonsutviklere, SPIN, på Microsoft Network.

- Så vidt jeg vet har ingen norske utviklere blitt rammet av dette, sier Ole Tom Seierstad, Solution Provider Manager hos Microsoft i Norge. Det er et selskap i USA som produserer CDer for Microsoft i USA, Canada og deler av Sør-Amerika, mens CDer for Europa produseres i Irland. Selvfølgelig kan det være noen norske utviklere som er på utviklerlisten i USA, men det er i så fall svært få, påpeker Seierstad.

Viruset ligger i en fil med navnet ED3905A.DOC under "solutions in action case study", en av 122 filer på disken. Viruset dukket opp på 14.000 av CDene etter at firmaet som replikerer disker ikke oppdaget feilen under rutinetesting. Spredning kan skje blant annet gjennom Windows-basert elektronisk post. Microsoft opplyser at viruset ikke har affisert noen av programvarepakkene for forbrukere.

En leser sendte oss følgende tilbakemelding om at Microsoft har sendt ut virusinfiserte dokumenter ved en tidligere anledning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.