Microsoft signerer avtaler med Telecomputing

Det norske fjerndriftsselskapet Telecomputing har signert en avtale med Microsoft om å levere felles tjenester i USA.

Det norske fjerndriftsselskapet Telecomputing har signert en avtale med Microsoft om å levere felles tjenester i USA.

Det norske it-selskapet Telecomputing, med Jan Eigil Rydningen i spissen har skåret en stor seier i USA. Selskapet tilbyr fjerndrift av PCer over telenettet med teknologi fra Microsoft og Citrix. Nå har Telecomputing og Microsoft signert en felles salgsavtale.

De to selskapene skal sammen markedsføre Windows Terminal Server ovenfor kunder i tre stater i USA. Etter hvert skal samarbeidet utvides til hele USA og Europa, skriver nyhetstjenesten DN Ajour.

Med den såkalte ASP (Application Service Provider)-tjenesten legges all programvare og data på Telecomputings servere. For de tilknyttede Pcene virker det som alt ligger lokalt, men det er bare tastetrykk og skjermbilder som transporteres over telelinjene. Dette forenkler vedlikehold og drift.

Hva Microsoft skal bidra med i samarbeidet er ikke klart, ei heller hvor fort Telecomputing skal bygge opp driftssentraler rundt i USA. Telecomputing-gründer Jostein Eikeland vil ikke si hva avtalen med Microsoft betyr finansielt, men sier han er svært fornøyd.

I pressemelding fra selskapet, skryter Microsoft av Telecomputing og sier de har en indirekte salgsmodell og god erfaring med Windows Terminal Server-løsningen.

Til toppen