Microsoft skal bygge datasenter i Sibir

Tidligere sjef for Microsoft Norge, Birger Steen, har fått et kaldt oppdrag i Sibir.

Microsoft skal bygge datasenter i Sibir

Tidligere sjef for Microsoft Norge, Birger Steen, har fått et kaldt oppdrag i Sibir.

I går meldte flere russiske aviser at Microsoft Russland, ledet av tidligere sjef for Microsoft Norge, Birger Steen, har planer om å bygge en datasentral i Irkutsk, midt i det sørlige Sibir.

Planene ble kunngjort av Steen og Andrei Gubov, talsperson for guvernøren i Irkutsk.

Datasentralen skal omfatte 10 000 servere.

Microsoft skal ha valgt Irkutsk fordi regionen har stabil og rimelig elektrisk kraft. Det ble opplyst at datasentralen vil kreve 50 megawattimer i året.

Irkutsk-området er kjent som særdeles ugjestmildt, med temperaturer godt under –50 grader om vinteren. Både tsarene og kommunistene sendte opposisjonelle elementer dit.

Ifølge MarketWatch, som siterer Evgeny Danilov, talsperson for Microsoft Russland, dreier det seg om en intensjonsavtale mellom selskapet og myndighetene i Irkutsk, der en datasentral er et av flere emner dekket i avtalen. Andre emner er utvidet IT-bruk i forvaltningen og lokale opplæringstiltak.

Microsoft har per i dag datasentraler i de amerikanske delstatene Washington og Texas, samt i Irland. Selskapet kunngjorde nylig at de vil bygge flere datasentraler, blant annet en til i Irland og en i Chicago i delstaten Illinois.

Hensikten med å bygge opp disse datasentralene er å skaffe seg en global infrastruktur som kan gjøre Microsoft i stand til å utfordre konkurrenter som Google og IBM.

Til toppen