Microsoft skal selge brenselcelle-lader

Nå kommer de første brenselcelle-batteriene, og det er faktisk Microsoft som står bak.

Microsoft skal selge brenselcelle-lader
Bilde:

Batteriene vi bruker i alle typer elektronikk og IT-utstyr som bærbare PCer har ikke utviklet seg på mange år, men brenselceller som gir mye lengre levetid begynner nå å komme i salg.

En rekke selskaper har vist brenselcelle-enheter basert på enten metanol eller hydrogen, men de er fremdeles for store til å putte inn i for eksempel bærbare PCer, noe som har utsatt produksjonen.

Men nå kan de første enhetene komme i salg - og kunden som får i gang produksjonen er faktisk Microsoft, skriver IDG news service. Microsoft har inngått en avtale med Medis Technologies om produksjon av brenselcelle-enheter.

Medis-enheten kan ikke ta i mot nye batterier - beholdere med methanol. Medis har i utgangspunktet tenkte å selge enheten med plugger til å lade en lang rekke typer portablet elektronisk utstyr.

Enhetene skal gi strøm og lade et ukjent Microsoft-produkt, men Microsoft har ikke så mange produkter som trengs å lades, så musikkspilleren Zune er den mest åpenbare kandidaten.

Når man lager en lader, kan man bruke brenselceller selv om enhetene foreløpig ikke er store nok til å passe inn for eksempel Zune. Medis har ikke sagt noe om hvor lenge deres enhet vil kunne lade opp eller drive en vanlig MP3-spiller.

Medis har nå kapasitet til å lage 20-30.000 enheter i måneden noe som skal utvides til en million i måneden til sommeren.

Nettsiden til Medis er for tiden nede.