BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft trekker seg fra CES

Eller har de blitt dumpet fra konferansen?

Ute: Steve Ballmer åpner CES for siste gang den 9. januar 2012. Her fra åpningstalen hans for snart ett år siden.
Ute: Steve Ballmer åpner CES for siste gang den 9. januar 2012. Her fra åpningstalen hans for snart ett år siden. Bilde: Microsoft
22. des. 2011 - 09:16

De har frontet USAs største – og en av verdens største teknologimesser – Consumer Electronics Show (CES) i nærmere 20 år.

Nå er det slutt. Forholdet mellom Microsoft og teknologijippoet i Las Vegas over.

I januar neste år holder Steve Ballmer åpningsforedraget for aller siste gang, en oppgave han arvet etter Bill Gates.

Dette markerer slutten på en lang tradisjon. Microsofts toppsjef har holdt denne talen fjorten år på rad.

Samtidig gjør de som Apple før dem (som kuttet sin tilstedeværelse fra Macworld). De dropper å leie messearealer. De trekker seg altså tilsynelatende helt fra arrangementet.

- Heretter vil vi verken holde åpningsforedraget eller ha stands der. Produktnyhetene og milepælene våre passer generelt dårlig med messetidspunktet i januar, forklarer kommunikasjonsdirektør Frank Shaw i en kunngjøring.

- Ble dumpet

Det er ikke alle som kjøper den offisielle forklaringen. Tvert imot er det ting som tyder på at Microsoft kan ha blitt dumpet av messearrangøren, Consumer Electronics Association (CEA).

Arrangøren sier ifølge New York Times at de følte «det var på tide at et nytt selskap fikk holde åpningsforedraget, etter at Microsoft har gjort det de siste fjorten årene».

- Microsoft trakk seg ikke fra åpningsforedraget. De ble sparket ut. Det er en stor forskjell på det, hevder en anonym kilde fra selskapet overfor nettstedet GigaOm.

Dermed ser det unektelig ut til at Microsoft svarte med trekke seg helt fra konferansen, som en reaksjon på at de ikke lenger fikk holde åpningstalen. Den vanligvis godt informerte teknologispaltisten MG Siegler støtter den konklusjonen.

Steve Ballmer hadde lite nytt å komme med sist han åpnet messen. Talen hans for to år siden var også et antiklimaks. Etter det digi.no erfarer er det heller ikke ventet noe nytt når han holder sitt siste åpningsforedrag på CES neste måned, bare en oppsummering.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.