FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft utfordrer Dropbox

Slår sammen to gamle tjenester.

Kanskje ikke helt uventet slår Microsoft nå sammen Skydrive med synkroniseringstjenesten Live Mesh.
Kanskje ikke helt uventet slår Microsoft nå sammen Skydrive med synkroniseringstjenesten Live Mesh.
24. apr. 2012 - 13:29

Microsoft kom i går kveld med en oppdatert versjon av Skydrive, som for alvor tar opp kampen med Dropbox, og antakelig også Googles kommende lagringstjeneste (Google Drive), som ifølge ryktene er rett rundt hjørnet.

Den største nyheten er at Microsoft slår den tidligere synkroniseringstjenesten Live Mesh sammen med Skydrive – i ett og samme produkt.

Nye applikasjoner både til Windows og Mac integrerer tjenesten med det lokale operativsystemet. Ditt område i «nettskyen» opptrer som en virtuell mappe rett i filbehandleren, enten det er Windows utforsker eller Finder i OS X.

Skydrive kan heretter benyttes både til synkronisering og lagring av filer, og på tvers av en rekke ulike enheter. Microsoft har også oppdatert sine Skydrive-applikasjoner til Windows Phone, iPhone og iPad for å gjenspeile endringene.

Microsoft Norge har tidligere forespeilet en svært sentral plass for Skydrive i kommende Windows 8. Nettskytjenesten skal bli det nye nervesystemet i operativsystemet.

Fra 25 gigabyte - til 7 gigabyte

Inntil nå har Microsoft tilbudt romslige 25 gigabyte lagring uten kostnad i Skydrive. For nye brukere blir plassen nå langt mindre, faktisk bare 7 gigabyte.

De som var kunder og har lastet opp filer til Skydrive før (innen 22. april) får tilbud om å beholde 25 gigabyte permanent, men du må selv be om dette. Du bør snarest logge deg inn via Skydrive.com og følge anvisningene. Tilbudet er tidsbegrenset.

Samtidig innfører Microsoft for første gang muligheten for å kjøpe ytterligere lagringsplass. 20, 50 eller 100 gigabyte ekstra oppgis å koste henholdsvis 10, 25 og 50 dollar årlig.

Større filer

De fleste vil nok juble over at Microsoft nå utvider tillatt filstørrelse kraftig. Mens det tidligere ikke var mulig å lagre enkeltfiler over 100 megabyte, så er terskelen nå hevet til 2 gigabyte.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.