Microsoft utnevner "ledende personvernstrateg"

Etter mye pepper for Passport vil Microsoft opprioritere arbeidet med personvern, og har utnevnt en egen "Chief Privacy Strategist".

Etter mye pepper for Passport vil Microsoft opprioritere arbeidet med personvern, og har utnevnt en egen "Chief Privacy Strategist".

Nyutnevnt ledende personvernstrateg – Chief Privacy Strategist – Peter Cullen i Microsoft erstatter "Chief Privacy Officer" Richard Purcell som sluttet tidligere i år. Han tiltrer 14. juli, og bringer med seg ti års erfaring fra personvern og sikkerhetsarbeid for Royal Bank of Canada der han har arbeidet siden november 1976.

Cullen vil rapportere til sjefen for Microsofts initiativ "Trustworthy Computing", Scott Charney.

Ifølge Microsoft har Cullen spilt en sentral rolle i en prosess som førte til at Royal Bank of Canada greide å utnytte sitt forsprang innen personvern til å hevde seg i konkurransen med andre banker.

Charney definerer personvern som en av fire pillarer innen "tillitsverdig databehandling", ved siden av sikkerhet, pålitelighet ("reliability") og forretningsmessig integritet. Han mener personvern innebærer å gi brukerne kontroll over sin personlig informasjon, og å respektere folks rett til å være alene.

Utnevnelsen av Cullen knyttes gjerne til problemene Microsoft har opplevd med Passport-tjenesten, særlig etter en glipp som ble avslørt i mai i år, og som kan komme til å koste selskapet mange milliarder dollar i erstatninger. I januar i fjor ble det avslørt at Windows Media Player spionerte på sine brukere, og Microsoft måtte endre spillerens funksjonsmåte.

    Les også:

Charney erkjenner i et intervju med Associated Press at Microsoft har fokusert alt for lite på personverndelen av "tillitsverdig databehandling", og tar nå sikte på å komme i forkant av myndighetenes krav.

Utnevnelsen av Cullen er mottatt med forsiktig glede fra personvernhold.

Til toppen