OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Microsoft utsetter den nye Timeline-funksjonen i Windows 10

4. juli 2017 - 10:34

En av de store nyhetene i Microsofts såkalte Windows 10 Fall Creators Update skulle være en ny funksjon som heter Timeline – en visuell tidslinje hvor man kan hoppe tilbake i tid og få opp applikasjoner, filer og nettsider som man tidligere har besøkt, og på den måten fortsette der man slapp.

Microsoft viste frem Timeline-funksjonen på Build-konferansen i mai, men funksjonen har ennå ikke blitt tilgjengelig i de siste Insider-buildene av Windows 10. Mange har derfor mistenkt at denne funksjonen kan ha blitt forsinket, ettersom Fall Creators Update ventes lansert i september – altså om bare et par måneder.

Nå bekrefter Microsofts Windows-sjef Joe Belfiore på Twitter at Timeline-funksjonen er forsinket.

«Riktig. Timeline vil ikke bli i Fall Creators Update. Vi planlegger at den skal komme i tidlige insider-builds kort tid etter at FCU er ute», skriver Belfiore på Twitter.

Den neste store oppdateringen til Windows 10 kommer ifølge Thurrott.com til våren, som betyr at vi kan vente at Timeline vil komme i mars 2018 i stedet for september 2017.

Med Timeline vil du som nevnt kunne spole tilbake i tid og fortsette der du slapp, og dette skal fungere på tvers av ikke bare ulike Windows 10-enheter – men også på Android og iOS. På ikke-Windows-enheter begrenser dette seg selvfølgelig til enkelte Microsoft-apper for Android og iOS. Dette er takket være funksjonalitet som ligger i Cortana. 

Det er andre ting som er nytt i Fall Creators Update: Slik skal Microsoft forsterke den innebygde sikkerheten i Windows 10 »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.