KARRIERE

Microsofts gründerprogram er klar for Norge

Nå kan norske gründere få gratis programvare og drahjelp i markedsføringen.

11. nov. 2008 - 10:07

I forrige uke kom det frem at Microsoft lanserer et nytt markedsprogram rettet mot gründere som vil forsøke seg i programvarebransjen.

I BizSpark-programmet får oppstartsselskaper tilgang i gratis programvare i inntil tre år hvis de bruker programvareløsninger fra Microsoft.

Nå er programmet også tilgjengelig for norske gründere.

– Gründerprogrammet er enda et element i Microsofts omfattende satsning på norsk programvareindustri. Dette initiativet skal redusere barrierene for å realisere gode ideer og legge grunnlaget for flere norske internasjonale suksesser som Fast, Visma og Mamut. Hensikten med dette programmet er å bidra til knoppskyting, vekst og innovasjon i programvarebransjen i Norge, sier teknologidirektør Petter Merok i Microsoft Norge i en pressemelding.

Både IKT-Norge og Innovasjon Norge ønsker programmet velkommen.

– IKT-Norge er meget positiv til at Microsoft nå gir et viktig bidrag til utviklingen av norsk IT-industri, sier Per Morten Hoff i IKT-Norge.

– Det er spennende og svært positivt at Microsoft lanserer BizSpark i Norge. Det vil bidra til flere nyetableringer i programvaresektoren, et område med store utviklingsmuligheter i Norge. IKT har blitt en nødvendig forutsetning for et moderne samfunn og Norge er godt posisjonert til å kunne inneha en viktig rolle i denne utviklingen. Vi har muligheten til å få mange flere norske bedrifter ut i verden, sier Geir Jacobsen i Innovasjon Norge.

Gründerprogrammet består av tre komponenter:

  1. Oppstartsselskaper får enkel og rask tilgang til Microsofts utviklerverktøy, plattformteknologier og produksjonslisenser for serverprodukt for raskt å bringe innovative løsninger til markedet.
  2. Deltakere i gründerprogrammet får teknisk support fra Microsoft og støtte fra et nettverk av partnere med erfaring fra oppstart av selskaper, eksempelvis Innovasjon Norge og Alliance Venture.
  3. Oppstartsselskaper får hjelp til å øke synligheten i markedet gjennom BizSparkDB, en egen nettside hvor Microsoft vil promotere oppstartsselskapene til et publikum av investorer, potensielle kunder og partnere.

I den amerikanske utgaven av programmet er det en maksomsetning på 1 million dollar for å være med. Noe tilsvarende krav ser ikke ut til å gjelde i Norge.

Flere norske IT-selskaper begynner å merke finanskrisen, og det har kommet noen meldinger om nedbemanninger. Hoff og IKT-Norge mener at et program som dette passer godt nå, ettersom det ofte åpner seg gode muligheter for gründere i nedgangsperioder.

– Av tidligere økonomiske nedturer har vi faktisk lært at innovasjonsevnen tar seg opp i tider hvor økonomien flater ut. Å få enkel tilgang til teknologi og et stort nettverk kan vise seg å bli svært viktig akkurat i slike "ruskete” tider, sier Per Morten Hoff, generalsekretær i IKT-Norge.

Dette er også fokuset til investeringssselskapet Alliance Venture. Partner Erling Maartmann-Moe forteller at de også er med i Microsofts program for å få tilgang på vegne av oppstartsselskapene de har i sin investeringsportefølje.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.