RESULTATERFINANS

Milliardpoker for Tele2

Tele2 bløffer ikke med sitt høyeste milliardbud på nederlandske Versatel, hevder selskapet.

14. sep. 2005 - 09:22

Tele2 AB har gått ut offentlig med sitt bud på nederlandske Versatel Telecom, melder Wall Street Journal. Budet er det samme som kom frem 18. juli i år, 2,20 euro per aksje, til sammen 1,34 milliarder dollar, eller 10,5 milliarder norske kroner.

Tele2s problem er at flere investorer mener budet er for lavt. «For lavt» kan i denne sammenhengen enten bety at de ikke vil selge til den prisen, eller at de tror Tele2 vil komme med en pris som er enda høyere hvis de bare venter å selge lenge nok.

Derfor har aksjekursen beveget seg over Tele2s bud.

Dette er pokerspill om milliarder, og Tele2 forsøker å overbevise disse investorene, om at det ikke vil komme noe høyere bud. Tele2 prøver samtidig å skremme med at budet kan komme til å bli trukket.

– Det er ingen sjanse for at vi høyner budet, sier Per Borgklint, sjef for Tele2s nederlandske enhet i pressemeldingen.

Han mener budet er bra og at selskapet har flere muligheter til å manøvrere. Budet gjelder i utgangspunktet hvis 95 prosent av aksjonærene aksepterer. Da vil Tele2 ta selskapet av børs.

Hvis de ikke oppnår dette kan tilbudsperioden utvides utover dagens frist, som er 7. oktober, selskapet kan prøve å få til en fusjon eller tilbudet kan trekkes helt.

Aksjonærer som eier minst 6,5 prosent av aksjene har sagt at de ikke vil ta imot budet, og en egen lobbygruppe, som har fått tilnavnet «Teleno», er dannet.

Tele2 hevder de føler seg trygge på suksess.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.