Milliardregning til Vimpelcom bekymrer Telenor

Setter av 7,6 milliarder kroner.

Milliardregning til Vimpelcom bekymrer Telenor
Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor blir stadig mer bekymret for mulighetene til å få solgt eierandelen i Vimpelcom. Bilde: Bloomberg via Getty Images/Getty Images/All Over Press

Vimpelcom setter av 7,6 milliarder kroner til mulige utgifter i forbindelse med korrupsjonsetterforskningen.

Det delvis Telenor-eide selskapet er under etterforskning for korrupsjon i en rekke land i forbindelse med kjøp av mobillisenser i Usbekistan.

– Telenor merker seg at Vimpelcom i en pressemelding har varslet at selskapet vil avsette 900 millioner amerikanske dollar (omtrent 7,6 milliarder norske kroner) i regnskapet for tredje kvartal, skriver Telenor i en pressemelding tirsdag morgen.

– Vi har vært bekymret i lengre tid over etterforskningen. Vår bekymring blir nå enda mer alvorlig, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor til NTB.

Les også: Telenor hyrer granskere for å få alle kort på bordet

Tregere salg

Telenor har arbeidet med å selge seg ut av Vimpelcom siden før korrupsjonsanklagene ble kjent, men nå vedgår konsernsjefen at dette kan komme til å ta tid.

– Dette gjør jo ikke salget noe enklere. Jeg må innrømme det, sier han.

Ifølge Vimpelcom er pengene satt av for å dekke mulige utgifter i saken om selskapets investeringer i Usbekistan og deres tidligere forretninger med selskapet Takilant.

– Telenor oppfatter dette som en alvorlig utvikling, og det medfører at bekymringen og uroen som Telenor har hatt for utfallet av den pågående etterforskningen økes betraktelig, melder selskapet.

Les denne: Telenor i gang med sin minst effektive dekningsmåling

Ukjent regning

Vimpelcom oppgir at selskapet fortsatt skal samarbeide med myndighetene.

– Basert på en løpende vurdering av etterforskningen i tredje kvartal 2015, setter selskapet av 900 millioner dollar i regnskapet for tredje kvartal, heter det i en pressemeldingen fra Vimpelcom.

Men hva den faktiske kostnaden blir, er ukjent.

– Diskusjonene med myndighetene fortsetter, og fram til de er ferdige, kan det ikke sies noe sikkert om hva den endelige kostnaden for Vimpelcom kan bli. Det er heller ikke mulig å si hva slags løsning det kan bli snakk om, eller om og når den kommer, skriver selskapet.

Det var i begynnelsen av oktober Telenor varslet at de ville selge seg helt ut av Vimpelcom.

Kunngjøringen påvirket resultatregnskapet med 5,4 milliarder kroner i tredje kvartal og fører til et kvartalsresultat etter skatt er på -1,77 milliarder kroner.

Så du denne? Nettleseren Vivaldi begynner å ta form

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.