Millionær-TV også på nett

Drømmer du også om å bli millionær med Flatland eller Juritzen? Da finner du mesteparten av det du trenger å vite på nett.

Drømmer du også om å bli millionær med Flatland eller Juritzen? Da finner du mesteparten av det du trenger å vite på nett.

Hallvard Flatland og Arve Juritzen setter seerrekorder for sine respektive TV-kanaler om dagen, med spørrekonkurranser som raskt har fått fellesbetegnelsen "Millionær-TV".

Hensikten er rett og slett å vinne penger - MYE penger. Og spørsmålene er så enkle at de fleste kan føle de har en sjanse.

Mot-reaksjonene har da heller ikke latt vente på seg. Den sedvanlige askese-mafiaen var raskt ute med å fordømme det hele som synd og skam og det som verre var: Pengeorientert.

Problemet er imidlertid at motbevegelsen tolker situasjonen bakvendt. Vi blir nemlig ikke pengeorienterte av å se millionær-TV. Derimot er millionær-TV populært fordi vi allerede ER opptatt av penger.

Og hva er egentlig galt med dette? Som de fleste andre som har levd en stund, vet jeg godt at sann lykke ikke har noe særlig med kroner og øre å gjøre. Sann lykke ligger i menneskene jeg er glad i, i en spennende og utfordrende jobb, i en varm og trygg hverdag.

Samtidig vet jeg også at en million eller to kan løse ganske mange irriterende småproblemer. Så som skattefuten og regningsbunken og bilen som holder på å falle sammen.

Så for å si det med en gammel venn: Det er bedre å være rik og frisk enn fattig og syk. Hvis du skjønner hva jeg mener.

Dagens stjernestreif er derfor et lite tips til deg som ikke skammer deg over å legge inn lotto-kupongen hver lørdag: Du finner all informasjon du trenger for å melde deg på både Ditt livs sjanse og Bli millionær på nett.

Men selve påmeldingen skjer altså fortsatt per (dyre!) teletorgslinjer.

Og det siste er et interessant apropos, spesielt til oss i nettbransjen: Når det skal kreves inn deltakeravgift er teletorg-tjenester fortsatt nettet langt overlegent. Både fordi det fremdeles er flere som har telefon enn nett, og fordi det fortsatt ikke finnes noen tilfredsstillende måte å håndtere små-transaksjoner online.

Det endrer imidlertid ikke på det som er mitt hovedbudskap i dag: At millionær-TV ikke er mindre moralsk enn det meste annet som flimrer over skjermen, og at det faktisk er riktig at hvem som helst kan delta. Alt du trenger er en telefon og en (svært nødtørftig) mengde allmenkunnskaper.

Resten finner du på nett.

Så kanskje det er deg som blir landets neste "internett-millionær". På TV.

Til toppen