Mindre satanisme - mer sexisme

Råere grafikk, mindre satanisme og livsfarlige "crack whores" er hva man kan vente seg av Quake 2 som kommer til høsten.

Råere grafikk, mindre satanisme og livsfarlige "crack whores" er hva man kan vente seg av Quake 2 som kommer til høsten.

Gutta i ID-software følger opp suksessen til 3D "shot `em up"-spillet Quake med en ny versjon. Quake2, som den nye versjonen originalt nok er kalt, er bygget over samme lest som sin forgjenger. Likevel er det visse ting ID har ønsket å endre på. Bekymrede foreldre har henvendt seg til utviklerne og bedt dem dempe bruken av satanistiske symboler. ID-software har bønnhørt disse henvendelsene og isteden spedd på med sexy krigsutrustede kvinner. Trolig vil også dette vekke reaksjoner, tatt i betraktning at de kvinnelige monstrene går under den noe injurierende betegnelsen "crack whore".

Handlingen i Quake2 foregår på en fremmed planet, men skjermbilder på ID sin hjemmeside avslører at miljøet ikke vil være så forskjellig fra det vi er vant til. Quake2 er likevel spillemessig noe annerledes enn man er vant til i Quake og Doom i og med at man kan bevege seg fram og tilbake gjennom de ulike nivåene i spillet. For å gjøre drapsopplevevelsen mer uhyggelig vil Quake2 miljøet dessuten være ispedd med nye og forbedrede lys og skyggeeffekter.

Noe av det som gjorde den første versjonen av Quake til en suksess, var de gode egenskapene til å spille over nettet. Begrensningen i dette var tidligere at man ikke kunne være mer en 16 spillere. I Quake2 er denne grensen tøyet til 32.

Quake2 slippes i oktober, og for å kjøre spillet må man trolig ha en Pentium 90 prosessor i PC-en. Dette er ennå ikke bekreftet.

Til toppen