MiniDisc for digital video

Sony har utviklet en ny type lagringsmedium for digitale videokameraer. Formatet er basert på selskapets MiniDisc-teknologi.

Sony har utviklet en ny type lagringsmedium for digitale videokameraer. Formatet er basert på selskapets MiniDisc-teknologi.

MiniDisc-formatet har det siste året fått en ny vår, etter at det lenge så ut til å bli nok et teknologiblaff. Men siden teknologien nå er såpass gammel, er ikke spesifikasjonene spesielt imponerende når det gjelder lagringskapasitet eller overføringshastighet. MiniDisc er egnet for digital lagring av lyd, ferdig med det.

Nå lanserer Sony en ny utgave av MiniDisc-mediet, nemlig MD Data2 eller MD View. Dette formatet har en lagringskapasitet på 650 MB, like mye som en vanlig CD-ROM-plate. Dette er nok til å lagre opptil 20 minutter med digital video, 4500 stillbilder i MPEG2-formatet eller fire timer med digitalt lydopptak.

Sony vil i januar lansere MD Discam, det første videokameraet som benytte MD View som lagringsmedium. Kameraet vil tilby mesteparten av den funksjonaliteten MiniDisc-spillere tilbyr i dag når det gjelder lydredigering, men i tillegg vil det også være utstyrt med redigeringsfunksjoner for video. Dette inkluderer effekter som pålegging av tekst, grafikk og tegninger.

Kameraet, som også vil kunne avspille dagens MD-format, vil koste omtrent 2300 dollar i USA.

Til toppen