BEDRIFTSTEKNOLOGI

Minimal hånd-PC lansert

Bitteliten og lekker hånd-PC med telefonmuligheter, PocketPC2002, fargeskjerm og mye snadder. Og den veier bare 146 gram.

20. mars 2002 - 12:24
PDA-en kjent som både Packard Bell PocketGear 2060 og NEC MobilePro 300E.
PDA-en kjent som både Packard Bell PocketGear 2060 og NEC MobilePro 300E.

Packard Bell og NEC lanserer nå to tvilling-lommemaskiner, hånd-PC-er eller PDA-er, eller hva en nå måtte ønske å kalle disse små blanke maskinene som skal organisere hverdagen, ta seg av kommunikasjon og underholdning.

NEC lanserte det de mener er den tynneste, letteste og minste håndholdte PC-en på det europeiske markedet, i forbindelse med CeBIT. I tillegg til størrelsen, bruker Packard Bell PocketGear 2060 minimalt med strøm og har gode utvidelses- og tilkoblingsmuligheter. Lomme-PC-en kommer med Microsoft Pocket PC 2002 programvare.

Den håndholdte PC-en som nå lanseres veier kun 146 gram. Den vil også være tilgjengelig i det profesjonelle markedet, under navnet NEC MobilePro 300E.

- Packard Bell PocketGear 2060 og NEC MobilePro 300E er tvillinger, men ikke eneggede. De deler samme plattform men innholdet er ulikt på de to modellene. Vår ekspertise på både privatmarkedet og bedriftsmarkedet har gjort oss i stand til å utvikle to modeller som er spesielt tilrettelagt for våre to målgrupper, sier administrerende direktør Niels Bjørling i NEC Computers Norden.

PocketGear 2060 blir en del av Packard Bells eksisterende produktfamilie av mobile løsninger for hele familien. Den vil bli tilgjengelig i elektronikkbutikker. Denne håndholdte PC-en vil i tillegg ha programvare som er spesielt tilpasset privatpersoner.

Packard Bell PocketGear 2060 vil være tilgjengelig for norske forbrukere i løpet av sommeren, og prisen vil være fra 6.200 kroner i butikken.

Modellene som nå presenteres, har både front- og sidekontroller for enklere bruk. De har begge 3,5-tommers skjerm, 65.000 farger og en oppløsning på 320 x 240, som gir maksimal lesevennlighet i all slags lys. Packard Bell PocketGear 2060 og NEC MobilePro 300E har Intel StrongARM prosessor og 64MB RAM minne. Batterikapasiteten er på rundt 8 timer. På de håndholdte PC-ene er det i tillegg et backup-batteri, som gjør den ekstra godt tilpasset mobile brukere.

Håndholdt.
Håndholdt.

Begge modellene kommer med innebygd SD-kort utvidelsesport og passer med en valgfri Rocketeer-modul, tilpasset CompactFlash II E og PCMCIA-kort. Utvidelsesmulighetene gjør det enkelt å installere ekstra minne eller kommunikasjonsutstyr som modem, trådløst LAN eller Bluetooth. Begge modellene har det siste innen håndholdt teknologi, som infrarød port, innbygget mikrofon, høyttalere og uttak til hodetelefoner.

Begge har Microsofts nye Pocket PC 2002 operativsystem og programvare.

Packard Bell PocketGear 2060 og NEC MobilePro 300E kommer også med USB eller serieport for opplading av batteriene og synkronisering mot PC-er.

Claude 3 er den seneste modellen fra Anthropic, og den er angivelig en av de kraftigste på markedet.
Les også

Ny Chat GPT-konkurrent går høyt ut

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.