Miniputter ber EU endre nettleservalget

Nettlesere du ikke har hørt om krever bedre synlighet.

Nettleservalget i Windows er i gang, og noen av kandidatene klager over dårlig synlighet.
Nettleservalget i Windows er i gang, og noen av kandidatene klager over dårlig synlighet. (Bilde: Skjermbilde www.browserchoice.eu)

Nettlesere du ikke har hørt om krever bedre synlighet.

12 ulike produkter har fått plass i nettleservalget, som fra denne uken har begynt å dukke opp hos Windows-brukere i hele Europa.

De fem mest utbredte (Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome og Opera) vises i tilfeldig rekkefølge på plassene 1-5.

De øvrige syv plasseres også tilfeldig, men er ikke synlige før brukeren eventuelt skyver skjermvinduet til siden. Se hvordan det fungerer på www.browserchoice.eu.

Seks av de syv forholdsvis ukjente nettleserne (mange av dem er strengt tatt bare skall bygget på toppen av andre nettlesere) sier seg misfornøyd med synligheten.

Torsdag klaget de sin nød til EU-kommisær Neelie Kroes, ifølge Cnet.

- Det endelige designet som er valgt vil føre til at flertallet av brukere ikke får med seg at det er mer enn fem nettlesere å velge blant, heter det i et felles opprop.

Videre er de misfornøyd med at de ikke fikk anledning til å komme med tilbakemeldinger på utformingen.

Oppropet er signert representanter for nettlesere som Maxthon, SlimBrowser, Avant Force, Flock, Sleipnir og GreenBrowser.

Men det spørs om ikke tilbakemeldingene kommer for sent.

Valgskjermen har denne uken blitt rullet ut som en obligatorisk oppdatering til alle som har IE definert som standardnettleser.

Ordningen er tvunget igjennom av EU, som på denne måten forsøker å utgjevne de konkurransemessige fordelene Microsoft har oppnådd ved å pakke nettleseren Internet Explorer (IE) sammen med Window.

    Les også:

Til toppen