BEDRIFTSTEKNOLOGI

Minne-enhet setter pris-rekord

Har du vunnet i Lotto, kan du nå droppe harddisker og bruke en ny Flash-minneboks.

12. mars 2004 - 10:45

Flashminne har mange fordeler framfor dagens harddisker. Det støyer ikke, det utvikler mindre varme, det forbruker mindre strøm og det er i mange tilfeller raskere.

M-Systems lanserte onsdag en serie Flashminne-baserte lagringsenheter, FFD 2.5" Ultra ATA, som har samme bredde som harddisker som benyttes i bærbare PC-er i dag. Høyden kan derimot bli et problem, i hvert fall for enhetene med størst lagringskapasitet. Serien består av en rekke ulike modeller, med lagringskapasitet på mellom 1 og 90,1 GB.

Enhetene leveres med et 44-pinners grensesnitt og støtter Ultra DMA 5. Vedvarende overføringshastighet er på inntil 40 MB/s, men grensesnittet støtter inntil 100 MB/s. Søketiden er på maksimalt 0,04 millisekunder.

Enheten skal tåle mer enn 5 millioner overskrivinger eller slettinger. Den støtter SMART-standarden (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology).

Enheten støtter en rekke militære sikkerhetsstandarder siden dataene kan slettes for godt på sekunder. Enheten skal kunne benyttes ved store høyder, tåle kraftige støt og vibrasjoner og temperaturer på inntil 75°C for standardutgaven, men det finnes også versjoner som tåler et temperaturområde mellom -40°C og +85°C.

Vekten er på mellom 100 og 300 gram, avhengig av lagringskapasiteten. Enheten har et effektforbruk på 3,1 watt i standby-modus og 4,5 watt ved kontinuerlig skriving eller lesing.

Så langt synes nok de fleste at alt høres bra ut, men så kommer prislappen: Den største utgaven koster i underkant av 40.000 dollar - 279.000 kroner. 4 GB-modellen koster i underkant av 2000 dollar, mens en 12 GB-versjon vil koste under 5500 dollar.

M-Systems sier de i første rekke retter seg mot militær sektor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.