MinSide i Norge.nos hender

Ansvaret for borgerportalen MinSide havner langt utenfor Oslo, takket være ny teknologi, mener statsråd Meyer.

Ansvaret for borgerportalen MinSide havner langt utenfor Oslo, takket være ny teknologi, mener statsråd Meyer.

Moderniseringsminister Morten Andreas Meyers prosjekt, MinSide, skulle etter planen åpnes allerede i juni. Og noe ble åpnet, nemlig en utvidet versjon av Norge.no, et nettsted som lenge har samlet offentlig informasjon og skjemaer.

Når en mer fullverdig serviceportal skal lanseres i desember, vil det også være Norge.no som skal drifte den, melder Moderniseringsdepartementet i nå. Forvaltningsansvaret legges dermed til Leikanger i Sogn og Fjordane.

– Dette miljøet har det som kreves av fagkunnskap innovasjon og entusiasme for å kunne utvikle MinSide videre, sier moderniseringsminister Morten Andreas Meyer.

For å kunne ta seg av de utvidede oppgavene skal det i første omgang blir lyst ut fem nye stillinger som skal besettes omgående. Disse skal imidlertid ikke drive portalen alene.

Det er Software Innovation som har kontrakten om utviklingen av MinSide, og de skal også stå for driften, melder departementet.

- Hovedoppgaven for Norge.no blir i første omgang å samarbeide med leverandøren for å få en god driftsløsning, dernest å utvikle nye tjenester og innhold i portalen. Vi styrker budsjettet til Norge.no med 3,2 millioner kroner, slik at de kan ivareta forvaltningsansvaret og ansette fem nye medarbeidere, sier Meyer.

Meyer mener dette demonstrerer regjeringens lokaliseringspolitikk og at ny teknologi muliggjør desentralisering av statlige kompetansearbeidsplasser.

Til toppen