Minus for Software Innovation

Per Kveim mener han ser lyset, etter en tung omlegging til ny løsningsfamilie.

Per Kveim mener han ser lyset, etter en tung omlegging til ny løsningsfamilie.

Per Kveim og Software Innovation taper fortsatt penger. Men har spådd overskudd først i andre halvår.

Software Innovation har lagt frem et driftsresultat på minus 1,9 millioner kroner for andre kvartal, mot et tilsvarende pluss resultat på driften i fjor.

Driftsresultat før avskrivninger, EBITDA, endte på 0,9 millioner i pluss, ned fra pluss 5 millioner i samme periode i fjor. Driftsinntektene endte på 96,3 millioner kroner i kvartalet, også det svakere enn i samme periode i fjor da omsetningen var på 102,9 millioner.

Dette er ikke helt uventet. Software Innovation er inne i en langvarig omstillingen til en ny generasjon løsninger, og bruker mye ressurser på det. Kveim sa tidligere i år til digi.no at han regner med overskudd i andre halvår.

– Vi bruker mellom 12.000 og 15.000 timer i kvartalet til opplæring i de nye systemene. Dette er timer vi ikke belaster kunder for, så det gir et solid omsetningstap, sier Kveim, som mener det kan dreie seg om 30 millioner årlig.

Det er konsulent- og tjenestesalget som trekker ned for Software Innovation, men selskapet opplyser at de i slutten av andre kvartal så de første tegnene til økt effektivitet i tjenestesalget. Les mer om dette hos vår søsterpublikasjon iMarkedet: Software Innovation i minus

Til toppen