MMX-lansering 8. januar

På grunn av en tidssperre satt av Intel, vil ikke P55c prosessoren bli lansert før 8.januar. Dette blir til gjengjeld en verdenspremière som også inkluderer Norge.

På grunn av en tidssperre satt av Intel, vil ikke P55c prosessoren bli lansert før 8.januar. Dette blir til gjengjeld en verdenspremière som også inkluderer Norge.

P55c prossessoren er den nye prosessorserien fra Intel, som er basert på den nye MMX strukturen. Prosessoren har ett sett innebygde instruksjoner for multimedia-applikasjoner, men disse vil ikke kunne nyttegjøres fullt ut av dagens programvare. Neste generasjon programvare vil imidlertid ha støtte for denne typen instruksjoner.

- Da vil det gå styggfort, sier Hans Christian Seine, som er Skandinavias produktansvarlig for desktop avdelingen i Dell Computer. Han kan dessuten bekrefte at Dell vil ha et MMX produkt klart 8. januar.

- I dag har allerede en del av de Pentium baserte maskinene vi selger støtte for p55c prosessoren. Vi vil imidlertid lansere en fullverdig MMX løsning den 8. januar, sier Seine.

Forøvrig vil det i første omgang bli lansert en 150 Mhz versjon av prosessoren, men senere vil det også komme versjoner på 133 og 200 Mhz. For dagens programvare vil prossesorene gi en ytelsesforbedring på mellom 10 og 20 prosent, ifølge en uttalelse fra Steve Coney, som er Pentium marketing manager hos Intel. Han hevder videre at når det kommer programvare som støtter multimediainstruksjonene som finnes i prosessoren, vil ytelsesforbedringen kunne komme opp i 60 prosent. Fra Intel meldes det at prisene på de nye prossessorene vil ligge marginalt over en tilsvarende Pentium prosessoren.

Til toppen