Moan kjøper seg inn i butikkene

Visma-sjef Øystein Moan fortsetter oppkjøpene. Nå har han snappet opp en storaktør på kasse-systemer.

Vestfold ButikkData (VBD) har markedets mest komplette tilbud av dataløsninger for effektiv kjededrift innenfor dagligvare og faghandel. Våre løsninger har bidratt til bedre kontroll og økt fortjeneste for flere av Norges ledende kjeder innenfor dagligvare og faghandel.

VBDs egenutviklede produktportefølje inneholder integrerte løsninger for håndholdt, kassepunkt, bakrom i butikk, hovedkontor og logistikk.

I tillegg består VBD av to datterselskaper, Wireless og Intime Nordic som henholdsvis leverer systemer for kjøleovervåkning og tidsregistrering.

Visma-sjef Øystein Moan fortsetter oppkjøpene. Visma melder i dag morges om at de nå har kjøpt seg kontroll i Vestfold Butikkdata. Selskapet er en stor leverandør av butikkdata-løsninger. Visma har foreløpig kjøpt 61 prosent av aksjene og har en opsjon på resten.

Selskapet har 76 ansatte og vil omsette for rundt 140 millioner kroner i år med et forventet overskudd på 24 millioner kroner. Kundelisten rommer noen av de største kjedene i Norge, blant annet Norgesgruppen, Rema 1000, Plantasjen, Vita, Life og Preus Foto.

Eierne har fått 62,5 millioner kroner kontant og pluss Visma-aksjer verd 62 millioner kroner for de første 61 prosentene.

Til toppen