BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobil makulator for alle slags minne

MAXXeGUARD kverner harddisker, DVD-er og mobiltelefoner – i det stille.

Disker, optiske skiver, båndkassetter, minnekort og mobiltelefoner mates inn i MAXXeGUARD fra døren på siden av apparatet. Makuleringen styres fra berøringsskjermen til venstre for den røde knappen på apparatets overside.
Disker, optiske skiver, båndkassetter, minnekort og mobiltelefoner mates inn i MAXXeGUARD fra døren på siden av apparatet. Makuleringen styres fra berøringsskjermen til venstre for den røde knappen på apparatets overside.
2. jan. 2012 - 12:50

Imento melder at de tilbyr et nytt produkt, MAXXeGUARD, for fysisk sletting av data på medier som harddisker, CD-er, DVD-er, Blu-ray-disker, disketter, båndkassetter, mobiltelefoner, USB-pinner og minnekort, såfremt gjenstanden har en areal på minst 30 kvadratmillimeter.

Framgangsmåten er svært fysisk: Lagringsmediet skjæres opp i biter ned mot 1 millimeter. Skjæreavstanden kan reguleres fra 1 til 70 millimeter.

Lydnivået under drift oppgis til 50 desibel, altså ti desibel lavere enn en vanlig samtale.

Avhengig av hvor små biter man ønsker, kan maskinen kverke fra fire til 350 harddisker i timen.

MAXXeGUARD er 1,6 meter lang, 1,4 meter høy og 65 centimeter bred, og veier 650 kilogram. Maskinen er mobil i den forstand at den har fire hjul, kan trilles rundt, og får plass i en varevogn. Pass på sikringene: Motoren trekker 12,2 ampere.

Imento opplyser at maskinen er den eneste Nato-godkjente mobile harddiskknuseren.

Administrerende direktør Johnny Gravfort sier Imento har mottatt ordre på ti maskiner til offentlig virksomhet i Norge.

– Imento har fått distribusjonsrettighetene i Norge og Sverige på denne maskinen. Vi er nå i gang med å etablere et nettverk av forhandlere, som vil få enerett på å tilby «makulering som en tjeneste» og mulighet for å selge maskinen, sier Gravfort.

Gravfort mener fysisk makulering har flere fordeler framfor alternativer som sletting gjennom programvare, brenning, bøying og degaussing. Han viser til en tabell (se lenken nedenfor) som sammenlikner alternativene funksjonelt, sikkerhetsmessig, miljømessig og fra et økonomisk synspunkt.

MAXXeGuard sammenlikning (216 kB)

Hovedargumentet er at MAXXeGUARD virker på alle typer lagringsmedier – degaussing virker, som kjent, bare på magnetiske medier som bånd og harddisker – og tilbyr svært høy sikkerhet mot forsøk på å gjenvinne lagrede data.

– Det er også stor miljøvennlige opp side. Disker inneholder store mengder aluminium og polykarbonat, som har stor verdi i seg selv å resirkulere.

Resirkulering tas også Imento hånd om:

– Alt av avfall sendes til oss (om ikke kunden har en egen avtale om resirkulering med Eurovironment, NG eller andre returselskaper). Avfallet oppbevares i egne bokser levert av oss og hentes av oss etter avtale. Vi sender dette til resirkulering og videreforedling. Det betyr at metaller og plast separeres og selges som nye råvarer, sier Gravfort til digi.no.

Maskinen har en startpris på 365 000 kroner eks merverdiavgift. Med ekstra utstyr som autoloader og strekkodeskanner – for enklere dokumentasjon av det som destrueres – er prisen 475 000 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.