TELEKOM

Mobil tale over IP for bedrifter

«Mobil IP» fra Network Norway dreier seg om mer enn å spare penger.

Den nye tjenesten skal gjøre det mulig å kutte ut fasttelefonlinjen samtidig som man beholder muligheten for å ringe dersom mobilnettet skal falle ut.
Den nye tjenesten skal gjøre det mulig å kutte ut fasttelefonlinjen samtidig som man beholder muligheten for å ringe dersom mobilnettet skal falle ut. Bilde: Per Ervland
18. okt. 2012 - 09:50

Network Norway feirer femårsjubileum i disse dager. Det markeres blant annet ved lanseringen av et nytt produkt for bedriftsmarkedet, Mobil IP.

Den enkelte brukeren opplever Mobil IP som en applikasjon for tale over IP, som kjører på pc, brett og smartmobil.

For bedriften er Mobil IP en tilleggstjeneste til selskapets «Mobil Bedrift». Det innebærer at Mobil IP integreres i sentralbordløsningen. SIP-basert bordtelefoner vil fortsatt kunne brukes om man går over til Mobil IP.

Prisen er 39 kroner per bruker per måned. Befinner begge samtalepartnerne seg i en sone med trådløs internettilgang, er selve samtaletiden gratis, uavhengig av hvor i verden partnerne befinner seg. Man sparer følgelig penger når ansatte ringer til og fra utlandet.

Tjenesten har også en sikkerhetsdimensjon: Skulle mobilnettet falle ut vil det likevel kunne ringes til og fra bedriften.

Sikkerheten tilsier at to nett er bedre enn ett: Kundene bør følgelig ikke kutte ut femtoceller, en teknologi for å bedre innendørs mobildekning og som Network Norway er alene om å levere i Norge. Derimot kan det argumenteres for at Mobil IP gjør bedriftens fasttelefonlinjer overflødige.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.