BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobilbrukere lokket i sex-felle

Asiatiske menn, ikke minst japanere, er bl.a. kjent for å være svært opptatt av virilitet og manndom, noe som blant annet gir seg utslag i godt salg av hjortetakk, selpeniser og andre påståtte potensdrivere. Ja, og så telesextjenester, da, selvfølgelig...

19. apr. 2002 - 11:11

Ifølge nyhetsbyrået DPA har titusenvis av japanske mobilbrukere gått på limpinnen i det som synes å være en utspekulert sexfelle. Tre svindlere i Tokyo er arrestert for lureriet, som er gjennomført på en utspekulert men likevel svært enkel måte.

De tre mennene, som er innehavere av en telesextjeneste, sørget selv for å ringe opp mobilbrukerne, men la på røret før den som ble oppringt rakk å svare. Og siden nummervisning er utbredt også på majoriteten av japanske mobiltelefoner, fikk brukerne se nummeret de var ringt opp fra og fulgte beskjeden om å ringe tilbake.

For mange ble det en dyr samtale, i hvert fall de som holdt linja eller ringte iyen og iyen.

For når de ringte tilbake, ble de koblet opp mot en lydbåndtjeneste med pusting og pesing av det påståtte sexy slaget - alt til den nette sum av 100 yen (nesten syv kroner) per minutt.

Og selv om de la på med en gang, fikk de regning i posten på minst ett minutts bruk av tjenesten, melder NTB som opplyser at de som ikke betalte i løpet av en måned, frekt nok ble ilagt et saftig purregebyr på 30.000 yen - nesten 2000 kroner.

Når så hver tredje av sexfelle-ofrene betalte regningen selv om de visste at de ikke hadde benyttet seg av tjenesten, så ble det fort store penger av det for de tre sex-svindlerne. Den ene av dem hadde på egen hånd utviklet et system som automatisk ringte opp rundt én million mobilnumre og deretter avbrøt oppringningen etter 0,3 sekunder etter å ha lagt igjen et nummer.

Svindelen skal være den første i sitt slag i Japan, melder NTB.

Men andre har latt seg lure av sex-feller før:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.