BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobilix: 55 øre døgnet rundt

Med en minuttpris på 55 øre og uten abonnementsavgift har France Telecoms danske mobilselskap Mobilix nå kastet seg ut i priskonkurransen i det danske mobilmarkedet. De lave prisene gjør at selskapet utsetter tidspunktet for break even fra fire til åtte år.

Frode Eriksen
18. mars 1998 - 14:42

Det danske mobilmarkedet hadde to operatører fra før; Tele Danmark og Sonofon. I år har to nye kommet til; Telia og France Telecom (FT). Resultatet er en veritabel priskonkurranse der operatørenes marginer presses til bristepunktet i konkurransen om å holde de laveste prisene.

FTs datterselskap Mobilix åpnet sitt danske nett basert på GSM 1800-standarden tirsdag og har lagt seg på markedets laveste samtalepriser. Ingen abonnementsavgift og 55 øre per minutt uansett når du ringer. Samtidig har selskapet lagt bort planen om å nå "break even" etter fire år. Nå håper en at utgifter og inntekter blir like store først om åtte år.

Telia åpnet sitt GSM 1800-nett tidligere i år og har mobilpriser så lave som 50 øre, men med en månedlig abonnementsavgift i tillegg på 299 kroner. Tele Danmark har fulgt etter konkurrentene og tilbyr priser ned til 30 øre på kveldstid, men også her kommer abonnementsavgifter og engangsavgifter i tillegg til samtaleprisen.

Mobilix har tre alternativer, basert på en, to eller tre timers månedlig samtaletid, som koster fra 125 kroner for en time til 245 kroner for tre timer. Fordi selskapet ikke dekker mer enn halvparten av den danske befolkningen kommer det et tillegg i prisen på en krone når en vil roame på andre operatørers mobilnett.

Administrerende direktør i France Telecom Nordic, Monique Moullé-Zetterström, sier til Dagens Industri at selskapet vil investere vel fem milliarder danske kroner i Danmark de neste ti årene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.