Mobilkonge sliter i motbakke

Nokia opplever fall i både omsetning og overskudd.

Mobilkonge sliter i motbakke

Nokia opplever fall i både omsetning og overskudd.

Helsingfors (NTB-FNB-TT): Verdens største produsent av mobiltelefoner, finske Nokia, fikk sitt nettooverskudd i tredje kvartal redusert med 30 prosent. Overskuddet ble på 1,087 milliarder euro eller 9,5 milliarder kroner.

Konsernets salg kom i perioden juli-september opp i 12,2 milliarder euro, mot 12,9 milliarder i samme kvartal året før. Mens Nokia så sent som mot slutten av vinteren hadde en global markedsandel på 40 prosent, er denne nå redusert til 38 prosent.

Fortjenestenivået i torsdagens kvartalsresultat ble betegnet som noe dårligere enn ventet. – Telefonene som ble solgt i tredje kvartal var en del billigere enn før, og det bidro til at tallene ikke ble riktig like gode som forventet, sa telekomanalytikerer Håkan Wranne.

– Men lønnsomheten i telefonvirksomheten, som er alfa og omega for Nokia, holdt seg veldig bra i tredje kvartal. Den var til og med noe bedre enn forventet, framholdt Wranne som arbeider for den svenske banken Swedbank.

Nokias konsernsjef Olli-Pekka Kallasvuo sa at konsernet jobber videre med å øke sin markedsandel på mobilområdet. Nettverksselskapet Nokia Siemens Networks har som mål å beholde markedsandelen på fjorårets nivå.

    Les også:

Til toppen