BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobilmilliardær vil tilby Internett over satellitt

Amerikaneren Craig O. McCaw som ble mangemilliardær etter å ha solgt mobilselskapet sitt til AT&T, vil sammen med andre investorer skyte inn opptil 1,2 milliarder dollar, eller nærmere 9,2 milliarder kroner i det kriserammede satellittselskapet ICO.

Frode Eriksen
1. nov. 1999 - 14:15
ICO



Craig McCawTeledesic





Les:
ICO kjøpt opp, Nera jubler

Blant ICOs fordeler er at systemets satellitter skal plasseres i baner rundt jorden som gjør det mulig med global dekning med bare 10 satellitter og ikke 50-60 som konkurrentene Globalstar og Iridium trenger. Blant ulempene er at telefonene på bakken da trenger noe større antenner.

I første omgang stilles 225 millioner dollar til rådighet for selskapets mest akutte utbetalinger, etter at ICO i august måtte søke konkursbeskyttelse hos amerikanske myndigheter. Resten av midlene skal være i selskapet senest ved utgangen av andre halvår neste år, samtidig med at en restruktureringsplan skal være klar, heter det i en pressemelding fra ICO.

McCaw selv sier i en pressemelding at investeringen er første skritt i en strategi for å utvide de teknologiske verktøyene som selskapet har til rådighet for å nå sine kunder.

ICO skulle etter planen lansere sin satellittbaserte mobiltjeneste første kvartal 2001, men dette er nå forskøvet til andre kvartal. Meningen var å tilby taletelefoni, i kombinasjon med bakkebasert mobiltelefoni. For ICOs toppsjef, Richard Greco, er investeringen svært gode nyheter, som frir selskapet fra konkursbeskyttelsen en måtte søke i august, om domstoler og kreditorer aksepterer avtalen.

Blant investorene i Teledesic er foruten McCaw, Bill Gates, Motorola, den saudiske prinsen Alwaleed Bin Talal og Boeing.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.