BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobiloperatører krever UMTS-løsning

11 europeiske og asiatiske mobiloperatører krever at Ericsson og Qualcomm kommer til enighet i løpet av året i striden om patentrettigheter knyttet til tredje generasjon mobiltelefoni, UMTS.

Frode Eriksen
19. des. 1998 - 14:14

Operatørene, som blant annet inkluderer Telia og Sonera støtter dermed FN-organet ITU (den internasjonale teleunionen) i kravet om at de to selskapene må komme til enighet snarest, knyttet til CDMA-tekonogien, der Ericsson og Qualcomm støtter seg til hver sin løsning, henholdsvis W-CDMA og cdma2000.

Uttalelsen kommer dager etter at Ericsson kom med et forslag som reduserer klokkefrekvensen på selskapets standardforslag, som skal gjøre det mulig å produsere flerbånds mobiltelefoner som både kan takle W-CDMA og cdma2000-mobilnett.

W-CDMA henter i hovedsak sin støtte fra Europa og Asia, mens cdma2000 i hovedsak er støttet av USA, Australia og Sør-Korea.

Operatørene sier i sin uttalelse at de støtter en mobilstandard. Uttalelsen er signert av representanter fra NTT, Telia, British Telecom, Deutsche Telekom, France Telecom, Japan Telecom, Nissan Motor Co., Singapore Telecom, SmarTone Mobile Communications, Sonera og Telecom Italia Mobile.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.