BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobilsamtaler skal betale gjenoppbygging av Tyrkia

Tyrkiske mobilabonnenter blir ilagt en ekstraskatt for å finansiere gjenoppbyggingen etter jordskjelvet. Børskursen til Sonera, som eier 41 prosent av den største tyrkiske operatøren, falt da dette ble kjent.

Frode Eriksen
27. aug. 1999 - 11:02

Det finske teleselskapet Soneras viktigste mobilsatsing utenlands, tyrkiske Turkcell, trues av landets jordskjelvkatastrofe. Den tyrkiske regjeringen vil legge en ekstraskatt på alle mobilsamtalene for å finansiere gjenoppbyggingen av de jordskjelvrammede områdene. Analytikere tror dette vil føre til frafall av kunder.

Sonera merket frykten godt på handelen i Helsinki torsdag da aksjen falt med over seks prosent etter at forslaget fra den tyrkiske regjeringen ble gjort kjent, i sterk kotrakt til aksjens vekst på 48 prosent så langt i år.

Det finske teleselskapet eier 41 prosent i det tyrkiske mobilselskapet, som er et av de største i Europa med fire millioner kunder eller vel 70 prosent av det tyrkiske mobilmarkedet..

Den tyrkiske regjeringens forslag om å innføre en solidaritetsskatt på mobilsamtaler innebærer en prisøkning på 110 dollar, eller 25 prosent av en gjenomsnittlig telefonregning. Forslaget ventes vedtatt i løpet av få dager.

Analytikere tror at Turkcells kunder ikke bare vil ringe mindre som en følge av den kraftige prisoppgangen, men også at kunder vil si opp abonnementene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.