BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobilt Internett vokser i Trondheim

Siemens og Mobile Forza etablerer mobileZone AS i Trondheim for å dyrke frem teknologi og å skape nye lønnsomme bedrifter innenfor mobilt Internett.

Frode Eriksen
9. nov. 2000 - 09:45

mobileZone vil legge forholdene til rette slik at idéer kan utvikles og kommersialiseres. For å kunne prøve ut løsninger i de nye mobilnettene, vil Siemens stille til disposisjon GSM-, GPRS- og UMTS-utstyr. De forskjellige nettyper vil således kunne simuleres i mobileZones lokaler.

Over 600 kvadratmeter i Innheradsveien i det sentrale Trondheim klargjøres nå for innflytting i januar 2001. Gründere og

studenter med interessante idéer vil få tilbud om en eller flere av de om lag 50 kontorplassene som lokalene rommer. Tanken er å skape et miljø og en møteplass for personer med ulik bakgrunn og kompetanse.

- Med mobileZone vil vi bringe sammen det beste fra flere verdener. Det solide og spissteknologiske fra en aktør som

Siemens, Mobile Forzas kompetanse på å drive frem nye bedrifter, samt gode idéer fra teknologimiljøene, sier daglig leder i Mobile Forza AS, Haakon Klæbo.

Siemens vil eie 80 prosent av aksjene i mobileZone, mens Mobile Forza eier 20 prosent. mobileZone vil ikke komme til å gå med

overskudd. Partenes interesse ligger i prosjektene som vokser ut av selskapet. De mest interessante ideene kan bli produkter som Siemens lanserer på verdensmarkedet. Alternativt kan gründeren selv velge å ta med seg sine ideer og starte sin egen bedrift.

- mobileZone er bevisst lagt til Trondheim for å dra nytte av det tunge teknologimiljøet som er der. Vi åpner dørene for

studenter, oppstartsbedrifter, gründere og flere samarbeidspartnere, og håper på den måten å skape et attraktivt veksthus for kreative løsninger innen mobilt Internett, sier divisjons-direktør Arne Besseberg i Siemens AS.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.