BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobiltelefon med fargeskjerm

Motorola annonserer nå at selskapets flaggskip på mobilfronten, titusenkronersaken StarTAC, skal oppgraderes med fargeskjerm. Den fargerike lommetelefonen vil være å få kjøpt ut på sommeren.

Øystein Kvistad
2. apr. 1997 - 14:48

Den nye Motorola-telefonen får navnet StarTAC 110, den skal bli enda mer teknisk avansert enn dagens StarTAC-modell, og blir altså den første telefonen som er utstyrt med en fargeskjerm.

Nestleder for Motorolas mobilvirksomhet i Europa, Midt-Østen og Afrika, Ralph Pini, hevder at "omfattende forskning" viser at farger har enorm betydning for hvordan mennesker forstår og tolker informasjon.

- Ved å innføre farger i mobiltelefondisplayet og linke disse til fargekoder på tastaturet, vil Motorola legge en ny dimensjon til grensnittet mellom menneske og maskin, sier Pini, som ikke er best kjent for å snakke små bokstaver. Slik fargekoding vil gi den enkelte mobilbruker økt mulighet til å tilpasse telefonen til sitt daglige bruk, grensesnittet blir intuitivt bedre og telefonen enklere og mer praktisk å bruke, mener Motorola.

Så får det heller være at konkurrenter og det mobilkjøpende publikum sikkert vil si at dette gjør Motorola bare for å opprettholde den heftige prisdifferansen StarTACs samtlige 900-, 1800- og 1900-MHz-varianter i dag opererer med i forhold til de øvrige telefonmerkene på markedet. Og det kan man jo saktens tro ettersom Motorola stadig vekk setter foten ned for forhandlere verden over som ønsker å selge StarTAC-telefoner til subsidierte priser.

Motorola fikk en kraftig lærepenge etter at selskapets mobiltelefoner ble solgt til spottpris, et fenomen som spesielt gjorde seg gjeldende i Norden i perioden 1994-96. Som regel var det Motorola-apparater som ble solgt da den kraftige enkronesfeberen herjet som verst, noe som utvilsomt ga Motorola et "billig" rykte. Det spørs imidlertid ikke om Motorola har tatt den dyrekjøpte lærdommen litt for bokstavelig. Både Ericsson og Philips tilbyr mobiltelefoner som både er like små i størrelse og veier omtrent det samme som Motorolas kredittkortstore StarTAC, men de selges til under halve prisen.

Men kanskje litt farger gjør susen?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.