Moderne mobilbrukere vil ha supernett

NetCom-sjef August Baumanns supernett kan komme godt med for å tilfredsstille kravene i ny trendrapport.

Moderne mobilbrukere vil ha supernett

NetCom-sjef August Baumanns supernett kan komme godt med for å tilfredsstille kravene i ny trendrapport.

Mobiltelefonen blir ikke bare brukt til å holde kontakt med venner og familie, men vil også bli brukt til å se TV, laste ned musikk og nettspill samtidig som vi leser nyheter uten irriterende forstyrrelser.

Derfor vil mobilbrukere ha høyere hastighet for å kunne bruke avanserte tjenester. En ny trendundersøkelse av TeliaSonera og NetCom avdekker at nesten en av tre ikke surfer mobilt på grunn av lavere hastigheter.

Trendundersøkelsen er den andre i sitt slag, og har vært rettet mot kunder i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Litauen.

NetCom-sjef August Baumann lovet etter frekvensauksjonen i fjor høst, at han ville bygge et mobilnett som gir 100 Mbit i sekundet.

Netcom skal brukte frekvensene til LTE, av mange kalt 4G. For kunden betyr dette mobilt bredbånd med nedlastningshastigheter opp til 100 Mbit i sekundet. Det er i prinsippet fiberklasse, og kan erstatte tradisjonelt bredbånd.

NetCom har i første omgang full fokus på å fullføre Turbo 3G-utbyggingen, som skal ha over 80 prosent befolkningsdekning i 2008.

Baumann mener dermed å være godt rustet til å oppfylle ønskene til det TeliaSonera i sin nye trendrapport beskriver for smarte brukere.

Rapporten peker på at mobilen etterhvert vil bli det viktigste arbeidsverktøyet for brukere som krever avansert funksjonalitet.

Mobilen vil bli vårt viktigste arbeidsverktøy i framtiden. Hver femte bedrift tror de vil koble seg opp til viktige forretningssystemer via mobilen innen to år.

Mer enn 8 av 10 bedrifter vil jobbe like mye eller mer utenfor kontoret i 2008, og bedrifter vil ha typiske PC-tjenester over på mobilen.

Norske mobilbrukere scorer likevel høyest på bruk av avanserte tjenester på alt fra e-post aksess, Internett, radio, karttjenester, meldingstjenester, bruk av store skjermer, kalender og kamera.

Til toppen