Mogul.com på kjøpetokt i Tyskland

Stefan Marx sluttet som markedssjef i Internett-selskapet Mogul.com fredag. Nå skal han konsentrere seg for fullt for å finne fotfeste gjennom oppkjøp i det tyske markedet med konsernsjef Jørn Lyseggen (bildet) som back-up.

Det nordiske Internett-selskapet mogul.com er på full fart inn i Tyskland. Markedsjefen for selskapets norske avdeling, Stefan Marx, sluttet på fredag for å jobbe på konsernnivå i Mogul.com.

Hans oppgave blir å finne en oppkjøpskandidat til Mogul.com i det tyske markedet.
Thomas Hagelid tar over Marx sin jobb i Norge.


Mogul.com har lenge hatt visjoner om en større ekspansjon, da særlig med Tyskland, England og Frankrike i tankene. Dette er markeder som ikke er helt moderne og hvor veksten vil bli enorm, mener mange.

- Jeg skal nå konsentrere med om det tyske markedet og har helt siden april i år sett etter oppkjøpskandidater, sier Marx til digitoday.no.

Marx, som selv er tysk, er ikke helt ukjent med det tyske markedet. Han var tidligere daglig leder for et tysk-skandinavisk reklamebyrå, samt at han begynte å sysle med data over telelinjer helt tilbake i 1985.

Men dette var før han kom til EUnet, nærmere bestemt til selskapets web-utviklingsavdeling. På den tiden var denne avdelingen ledet av Jørn Lyseggen, som nå er konsernsjef i Mogul.com. Da Jørn Lyseggen og resten av EUnet forsvant til Mogul i fjor ble Marx med, som markedssjef.

Les mer om jobbskiftet:
EUnet Media forsvinner som eget selskapJørn Lyseggen er tilbakeholden med informasjon angående Marx sin nye rolle i konsernet, men bekrefter at det innbefatter Tyskland og ekspansjon. Om denne ekspansjonen skal skje organisk eller ved oppkjøp vil han helst ikke kommentere.


- Tyskland er et spennende marked, fordi det er i sterk vekst. Vi har tidligere sagt at vi vil inn i det markedet, sier Lyseggen til digitoday.no.

- Jeg tror det til høsten kommer store strukturelle endringer i markedet. Disse strukturprosessene ønsker vi å ta en aktiv del i, fortsetter Lyseggen.

Han vil ikke kommentere hvilke selskaper som kan være av interesse for Mogul.com.
- Du skal nok høre fra oss, sier han til digitoday.no.

Les mer om:
;