RESULTATERFINANS

Mogul Norge er konkurs

Det svenske Internett-konsulentselskapet Mogul slår nå det norske kontoret konkurs.

19. juni 2003 - 10:11

På et styremøte i går bestemte det svenske moderselskapet seg for å slå Internett-konsulentselskapet Mogul Norge konkurs. Dermed mister 60 ansatte jobben.

Mogul var resultatet av en av de mest ambisiøse fusjonene under dotcom-bølgen i Norge. Målet var å skape en pan-nordisk konkurrent til blant annet Razorfish/Spray. I en og samme operasjon slo selskapet sammen syv selskaper og byttet navn under ledelsen til nordmannen Jørn Lyseggen. Fire norske selskaper, Clockwork, Mogul, Numerica Taskon og WinHlp, gikk inn i det som ble Mogul. På topp hadde selskapet 190 ansatte.

I en pressemelding i dag skriver det svenske selskapet følgende:

"Styret konstanterer at ordresituasjonen og beleggeningsgraden for den norske virksomheten har forverret seg dramatisk den siste tiden og at den norske virksomheten er i et umiddelbart behov for et betydelig kontanttilskudd for å klare sin likviditetssituasjon. Videre har styret bedømt markedssituasjon og selskapets forutsetninger til å være slik at en forbedring i markedssituasjonen og belegningsgraden ikke kan forventes innen rimlig tid.

På denne bakgrunnen har styret besluttet å slå den norske virksomheten konkurs. Opphøret i virksomheten vil påføre selskapet et tap på 6-7 millioner kroner."

- Vi ser ingen lysning i det norske markedet på kort sikt og velger derfor om å søke selskapet slått konkurs, forteller styreformann i Mogul, Sven-Åke Bergkvist til digi.no.

Bergkvist forteller at man har vurdert andre muligheter, for eksempel et salg, men bestemte seg for at en konkurs "var det beste for alle parter". Om de ansatte er interessert å overta, må de eventuelt kjøpe boet fra bobestyrer, sier Bergkvist.

Det er den svenske media og forlagsgiganten Bonnier som er største aksjonær i Mogul.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.