BEDRIFTSTEKNOLOGI

Monopolist skaper nettfloker

Tekniske problemer i en server hos monopolisten Network Solutions, er skyld i de dagenes floker på Internett.

Morten Øverbye
18. juli 1997 - 11:51

Nettbrukere som de siste dagene har hatt problemer med å komme frem til nettsteder i USA, har nå funnet syndebukken: Network Solutions, monopolisten bak Internetts viktigste navneserver, har hatt problemer med en av sine navneservere.

Problemet skyldes en menneskelig feil, da en ansatt i selskapet ved et uhell sendte ut feil adressefiler til rutere rundt om i verden. Disse ruterne er maskinene som sender deg videre i riktig retning når du taster inn en adresse på Internett. Network Solutions har det sentrale ansvaret for oppdatering av rutere for .com-, .org- og .net-adressene på Internett. Feilen hos Network Solutions innvirket på syv av ni rutere på Internett.

Selv om selskapet etter å ha oppdaget feilen sendte ut riktige filer til navneserverne, vil det fortsatt ta tid før alle serverne er oppdatert. Dette fordi den tekniske strukturen på Internett er lagt opp slik at mange filer mellomlagres lengre nede på veien fra den sentrale databasen til din datamaskin.

- Grunnen til at dette skjedde, var en menneskelig feil. Alle de tekniske sikkerhetssystemene fungerte. Så fort feilen skjedde, gikk alarmen i systemet. Til tross for alarmene og varslene fra systemet, slapp systemoperatøren filene uten å sjekke dem, heter det i en pressemelding fra Network Solutions.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.