Møre-kommune får trippelbredbånd

Rauma Energiverk starter utbygging av et fulltjeneste bredbåndsnett i Rauma Kommune i Møre- og Romsdal, også omtalt som «triple-play». Gjennom sitt datterselskap Rauma Bredbånd AS investeres millioner i et fiberbasert superbredbånd som gir alle i kommunen høyhastighet Internett, digitalt TV, gratis IP-telefoni og video nedlasting. NetNordic med Alcatel teknologi vant kontrakten etter en totalvurdering. Og at NetNordic har levert "superbredbånd" blant annet til Austevoll.

Det er Rauma Energi og Rauma Kommune som i fellesskap står bak bredbåndssatsningen. Kraftlaget tok seg ikke tid til å vente på at Telenor eller andre skulle finne det lønnsomt å tilby morgendagens kommunikasjonsløsning til Åndalsnes og omegn, og har derfor selv investert i fibernett og avanserte teknologi. Fremføring er delvis med fiber fra BaneTele og radio fra Nera. Mye av nettet er dermed på plass. Den første bedriften er Venaas Fabrikker, som ble tilkoblet rett får jul. Bredbåndstilbudet går nå løpende ut til alle i kommunen.

- Rauma Energi gjør det ingen andre aktører i Rauma kommune har gjort hittil, nemlig å bygge ut høykvalitets bredbånd til bygdene. Målet er at flest mulig at kommunens cirka 80 bedrifter og 7300 innbyggerne så raskt som mulig skal få verdens beste bredbånd til lave priser og på egne lokale premisser. Dette vil gi positive ringvirkninger i forhold til næringsutvikling og sikret sysselsetting, sier Skjalg Hostad, leder av Rauma Bredbånd AS.

Det er Rauma som lokalt skal finansiere utbyggingen, noe som også sikrer uavhengighet både på infrastruktur og innhold. NetNordic er nettverksarkitekt og utstyrsleverandør, og leverer eksempelvis ikke teletjenester til sluttkunden som en operatør. Dette passer godt for Rauma, som er opptatt av sin selvstendighet. NetNordic vil bistå i design og implementering, mens Rauma Bredbånd er den lokale tjenesteleverandør mot sluttkunder.

- Infrastruktur har alltid skapt vekst. Vårt "Superbredbånd" er en investering for fremtiden, og er både god lokalpolitikk og god forretning. At Rauma Kraftlag har valgte NetNordic som en strategisk partner er en bekreftelse på vår gode posisjon i dette markedet, og at våre systemløsninger er konkurransedyktige, sier salgsdirektør Trond Østmo i NetNordic.

Til toppen