Motorola-del klar for børsnotering

Den hardt pressede halvlederdelen av Motorola er klar for egen børsnotering.

Den hardt pressede halvlederdelen av Motorola er klar for egen børsnotering.

Onsdag sendte ledelsen i halvlederdelen av Motorola en såkalt IPO-melding ("initial purchase offer") til de amerikanske børsmyndighetene. Dermed er den hardt rammede Motorola-enheten klar for en separat børsnotering.

Det utfisjonerte halvlederselskapet verdsettes til rundt 2 milliarder dollar. Selskapet har slitt hardt med inntjeningen i en periode hvor halvlederindustrien har kjempet i motbakke, noe som førte til at Motorola-styret valgte å skille ut enheten.

Fisjonen av halvlederdelen har allerede satt spor i Motorola-organisasjonen. Tidligere år tok daværende Motorola-sjef, Christopher Galvin, hatten og gikk etter uenighet med styret. Toppjobben i Motorola gikk tidligere denne uken til Edward Zander, kjent fra toppstilling i Sun. Zanders hovedutfordring er å styrke Motorolas stilling i mobilmarkedet overfor hovedrival finske Nokia.

Ifølge Reuters har halvlederenheten rundt 23.000 ansatte, og denne delen av den eneste i Motorola som tapte penger i tredje kvartal. Enheten har kuttet 11.000 ansatte siden 2000, og redusert antallet produksjonssteder til 10 fra 22.

Det nye halvlederselskapet går foreløpig under navnet SPS Spinco. Selskapet vil nå inngå avtale om å levere chips til Motorolas mobiltelefonforretning.

Jobben med børsintroduksjonen er gitt til meglerhuset Goldman, Sachs & Co.

Til toppen