BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola med Android-nettbrett for bedrifter

Kan blant annet brukes som mobilt kasseapparat.

Det Android-baserte nettbrettet ET1 fra Motorola Solutions.
Det Android-baserte nettbrettet ET1 fra Motorola Solutions. Bilde: Jim Lennon/Motorola Solutions
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. okt. 2011 - 14:52

Motorola Solutions, den del grenen av tidligere Mororola som Google ikke har planer om å kjøpe, lanserte i dag selskapets første Android-baserte nettbrett for bedriftsmarkedet.

Produktet kalles for ET1 tablet og skal bygge videre på dagens nettbrett for forbrukermarkedet. Blant annet skal den være betydelig mer solid, slik at den tåler støt og fall. Skjermen på 7 tommer er utstyrt med ekstra tykt Gorilla Glass fra Corning. Enheten kan også utstyres med håndrem.

Nettbrettet leveres med et batteri med kapasitet på 4620 mAh. Enheten har også et innebygd reservebatteri som sørger for at data som er lagres i systemminnet (RAM) beholdes i inntil 15 minutter under batteribyttet.

ET1-nettbrettet støtter innlogging for flere brukere og kan utstyres med håndrem. <i>Bilde: Motorola Solutions</i>
ET1-nettbrettet støtter innlogging for flere brukere og kan utstyres med håndrem. Bilde: Motorola Solutions

Det nye nettbrettet kan utstyres med strekkodeleser og mobil betalingsenhet, noe som gjør at den benyttes som et mobil kasseapparat. Den støtter Bluetooth, USB, HDMI og WLAN for tilkobling til annet utstyr.

ET1 tablet er utstyrt med en versjon av Android 2.3.4 med forbedret bedriftsfunksjonalitet og sikkerhet. Dette innebærer blant annet kryptering av både intern lagringsplass og SD-kort, rollebasert flerbruker-funksjonalitet med brukertilpasset hjemmeskjerm, samt støtte for Motorola RhoElements, et webbasert rammeverk for applikasjonsutvikling som også støttes av andre bedriftsprodukter fra Motorola, basert på andre operativsystemer. Enheten har også støtte for fjernadministrasjon.

Enheten er utstyrt med tokjernet OMAP4 systembrikke klokket til 1 GHz, 1 gigabyte RAM og fire gigabyte internt flashminne. Den har to kameraer, ett for videosamtaler og ett med oppløsning på åtte megapiksler.

ET1 veier 630 gram og skal komme i salg i Norge innen nyttår.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.