Motorola med mobil til 30 dollar

Mototrola får en kontrakt på flere millioner telefoner etter å ha bygd den beste billig-telefonen.

Mototrola får en kontrakt på flere millioner telefoner etter å ha bygd den beste billig-telefonen.

Motorola vant konkurransen om å lage en billigtelefon til en rekker land med der folks inntekter er lave, melder idg.se.

Mobilprodusentene konkurrerer om å legge inn stadig flere funksjoner, som kameraer med stor oppløsning, MP3-spiller, videotelefoni, samt støtte for nye kommunikasjonsteknikker som 3G, WLAN og NFC. Men det finnes også et voksende marked for billige solide telefoner med grunnleggende funksjonalitet.

Konkurransen gikk ut på å lage telefoner til under 30 dollar stykket, som skal selges i India, Bangladesh og Kina, opplyser bransjeorganisasjonen GSM Association (GSMA).

– Å komme under 30-dollargrensen er å passere en milepæl, sier Craig Ehrlich, talsmann i GSMA til IDG News.

Vinnermodellen heter C113a, og er en enkel modell, med minst en sterk side. Den har svart-hvit-skjerm, noe man stort sett ellers har sluttet med, men den har svært god batterilevetid. Hele 450 minutter taletid og 330 timers standby skal den tåle.

Sammen med pris var god batterilevetid og at den tåler en støyt, de viktigste kriteriene.

Ved å vinne konkurransen får Motorola med seg ti mobiloperatører, som regner med å kjøpe inn seks millioner av denne modellen.

Telenor er en av kundene, og de planlegger å selge mobilen videre i Pakistan, Bangladesh, Russland, Ukraina, Thailand, Malaysia og Montenegro.

OBS! Bildet er kun en illustrasjon, det viser ikke Motorolas vinnermodell.

Til toppen