Motorola vil lansere Microsoft-basert mobil

Motorola vil lansere en mobiltelefon beregnet på Orange-kunder, basert på Microsoft Smartphone.

Motorola vil lansere en mobiltelefon beregnet på Orange-kunder, basert på Microsoft Smartphone.

Financial Times forteller at Motorola, i løpet av september, vil lansere en mobiltelefon basert på Smartphone-systemet til Microsoft. Apparatet skal selge til kunder av Orange, mobiloperatøren til France Telecom. Ifølge Reuters vil verken Microsoft eller Motorola bekrefte denne opplysningen. Det gjør derimot både France Telecom og Orange.

Muligheten for en avtale med Microsoft ble antydet av Orange allerede i juni.

Reuters siterer Orange dit hen at operatøren ønsker å tilby sine kunder et bredt utvalg av operativsystemer. De tar sikte på å utvide sitt register ikke bare med Microsoft Smartphone, med også med PalmOS.

Motorola holdt seg lenge til Symbian for sine avanserte mobiltelefoner, men har også kunngjort mobiltelefoner med en kombinasjon av Linux og Java. For noen dager siden solgte Motorola sin eierandel i Symbian til Nokia.

    Les også:

Hittil er Samsung den eneste av de store mobilprodusentene som har satset på Microsoft Smartphone. Avtalen mellom Microsoft og Motorola kan oppfattes som nok et uavhengig kvalitetsstempel, etter at Deutsche Telekoms T-Mobile nylig utsatte lanseringen av en Microsoft-basert telefon.

Til toppen