Motorola viser frem 3G-GSM-telefon

Motorola slår på stortromma med sin siste avsløring: På årets CeBIT-messe vil de besøkende få se en fungerende mobiltelefon som takler både GSMt og 3G-nettverk.

3G, eller tredjegenerasjons mobiltelefoni, får et lite tupp i sittemuskelen under CeBIT-messen. De besøkende på Motorolas stand skal få se en ekte, velfungerende 3G-telefon som også skal kunne brukes på dagens nettverk - en såkalt dualmode-telefon.

Slike telefoner regnes av mange som en forutsetning for at 3G skal bli noe særlig i det hele tatt. Om ikke forbrukerne kan benytte sine flunkende nye 3G-telefoner på GSM-nettet der det ikke finnes UMTS-dekning, er det vel heller tvilsomt om så mange gidde bruke penger på slike telefoner. Og om ingen kjøper telefonene, er det ingen som vil bruke tjenestene, og da blir det ingen penger til utbygging eller utvikling av nye tjenester (osv., osv.).

Motorola lover at disse telefonene vil være leveringsklare i tredje kvartal 2002. Selskapet skal også avsløre en rekke samarbeidsavtaler med selskaper som AOL Time Warner. Produktporteføljen består blant annet av seks nye terminaler med J2ME (Java) som gir brukeren muligheten til å legge inn programmer og spill etter eget ønske.