FORBRUKERTEKNOLOGI

Mozilla etterlyser «testpiloter» til Firefox

Nytt Firefox-tillegg gir mulighet til å teste kommende funksjonalitet i nettleseren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. aug. 2009 - 12:59

Mozilla ønsker å involvere flere i forbindelse med utformingen og utprøvingen av nye ideer og kommende funksjonalitet i nettleseren Firefox. Nå har stiftelsen gitt ut et tillegg til Firefox 3.5 som gjør det mulig for frivillige å teste nye konsepter og å gi tilbakemeldinger om disse.

Tillegget kalles Test Pilot og er rettet mot både erfarne nettleserbrukere og nybegynnere. Det er versjon 0.1 som nå er tilgjengelig. Dette innebærer at det gjenstår en hel del finpussing.

Ideen om en slik testplattform ble offentliggjort allerede i fjor, i dette blogginnlegget skrevet av Chris Beard, innovasjonssjef i Mozilla.

Som Beard skriver, er noe av problemet for Mozilla tilbakemeldingene stiftelsen får om spesifikke eksperimenter kun kommer fra dem som har hørt om akkurat disse eksperimentene, som kanskje bare pågår en kort periode. Typisk er det de mest teknologiorienterte brukerne som tar i bruk slike eksperimentelle løsninger på et tidlig tidspunkt, noe som gjør det vanskelig å si noen om hvordan løsningene vil bli tatt imot av vanlige brukere, som det er langt flere av.

Målet med Test Pilot ser ut til å være å kunne nå ut til omtrent én prosent av Firefox-brukerne, noe som vil føre til tilbakemeldinger fra et mer representativt utvalg av Firefox-brukerne.

Mozilla Labs Test Pilot
Mozilla Labs Test Pilot

Mozillas Jinghua Zhang skriver i dette blogginnlegget at innsamlingen vil foregå anonymt og at alle data vil bli offentliggjort. Etter en test vil brukeren kunne se gjennom testdataene før de eventuelt sendes til Mozilla.

Men Mozilla oppfordrer testpilotene til å svare på en brukerundersøkelse for å få litt mer innblikk i hvem som deltar i testprogrammet.

Foreløpig er det ingen tester tilgjengelig, men Test Pilot-tillegget legger igjen et ikon til høyre på statusfeltet i Firefox. Når dette blinker, er det blitt lagt ut nye tester.

denne siden er det lagt ut informasjon om og forslag til kommende tester. Foreløpig er fire forslag offentliggjort. Dette inkluderer faktisk minnebruk, generell ytelse, bruken av faner i nettleseren og bruken av det kommende Mozilla Firefox-tillegget Ubiquity.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.