KARRIERE

Mozilla-sjefen går av

JavaScript-oppfinner Brendan Eich er ute.

Brendan Eich ble et uholdbart valg som toppsjef i Mozilla, mente mange. Nå trekker han seg etter bare ti dager i stillingen. Han forlater også Mozilla-styret og dermed helt ute av stiftelsen han var med å etablere.
Brendan Eich ble et uholdbart valg som toppsjef i Mozilla, mente mange. Nå trekker han seg etter bare ti dager i stillingen. Han forlater også Mozilla-styret og dermed helt ute av stiftelsen han var med å etablere.
4. apr. 2014 - 08:15

Uroen rundt utnevningen av tidligere teknologidirektør Brendan Eich som toppsjef i Mozilla kulminerte i går med at Eich trekker seg.

Han er berømt for å ha funnet opp JavaScript, er en av grunnleggerne av Mozilla-stiftelsen og har vært med helt siden Netscape etablerte prosjektet i 1998.

Valget av toppsjef har den siste drøye uken vært gjenstand for massiv kritikk, etter at det kom fram at Eich tidligere har donert et par tusen dollar til en omstridt politisk kampanje. Kampanjen gikk inn for å forby likekjønnede ekteskap.

Det ble feiret i San Franciscos gater i fjor sommer da forbudet ble opphevet av en føderal domstol fordi det var grunnlovstridig. Mozilla har sitt hovedkvarter i den amerikanske byen.

En lang rekke Mozilla-ansatte har den siste tiden protestert mot Brendan Eich og bedt ham om å trekke seg, fordi de mener han ikke egner seg som toppsjef.

Dating-nettstedet OKCupid.com har til og med oppfordret sine besøkende slutte å bruke Firefox-nettleseren så lenge Eich er sjef.

I går kunngjorde Mozilla at Eich går av i et blogginnlegg.

– Den siste uken har ikke Mozilla levd opp til vår høye standard. Vi vet hvorfor folk føler seg såret og sinte, og de har rett. Det er fordi vi ikke har vært tro mot oss selv. Brendan Eich har valgt å trekke seg fra rollen som konsernsjef. Denne beslutningen har han tatt for Mozilla og fellesskapet vårt, skriver styreleder Mitchell Baker.

Den siste uken har også halve styret trukket seg. Stiftelsen har senere avvist at dette skyldes uenighet om valget av operativ leder, som det først ble hevdet.

Hvem som nå skal lede Mozilla er ikke klart.

– Hva som er neste skritt for ledelsen av Mozilla er noe vi fortsatt diskuterer, skriver Baker.

I et intervju med Recode sier hun at «vi snakker med noen talentfulle kandidater, så vi står definitivt ikke på bar bakke, men akkurat nå er vi midt i det som åpenbart er en krise».

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.