KARRIERE

Mozilla-sjefen trekker seg

Kunngjør flere endringer i ledelsen.

Den erfarne Mozilla-sjefen Gary Kovacs kunngjør at han trekker seg.
Den erfarne Mozilla-sjefen Gary Kovacs kunngjør at han trekker seg. Bilde: Mozilla
11. apr. 2013 - 10:49

Mozilla Foundation, den ideelle stiftelsen bak åpen kildekode-nettleseren Firefox, Firefox OS og en rekke andre åpen kildekode-prosjekter, gjør endringer i lederkabalen.

Toppsjef Gary Kovacs som har ledet stiftelsen siden 2010 varsler at han trekker seg. Han forlater stillingen i løpet av året, men forblir styremedlem.

Hvem som etterfølger ham er foreløpig uklart. Ifølge en kunngjøring er jakten på en ny administrerende direktør igang.

Kovacs har fortid som global produktdirektør i Sybase som SAP slukte for å bringe mobil teknologi inn i forretningsprogramvare. Han er også tidligere direktør mobile løsninger i Adobe og markedsdirektør i Macromedia og har ti års erfaring med ulike lederstillinger i IBM.

I Mozilla var han svært sentral i stiftelsens satsing på mobile plattformer, inkludert operativsystemet nevnt i innledningen som formelt ble kunngjort i fjor sommer – og som blant annet omfavnes av Telenor.

Om grunnlaget for å forlate stillingen sier Kovacs at de har gjort store fremskritt på desktop, mobil og med Mozillas evne til å holde tritt med markedet.

– Med et solid fundament og en sterk stab på plass er dette riktig tidspunkt for meg å kunngjøre en overgangsplan, sier Kovacs, som har uttrykker full tillit til den øvrige ledelsen.

I et intervju med AllThingsD røper han at forlater Mozilla for å gå tilbake til en jobb med et «mer kommersielt» preg.

Mozilla kunngjorde i går flere andre omrokeringer i ledelsen. Blant annet blir Mitchell Baker (som ledet stiftelsen operativt i årene 2004 til 2008) ny styreleder.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.