MP3-pirater kjøper mer musikk

En fersk undersøkelse viser at folk som utveksler piratkopierte MP3-filer på Internett kjøper mere musikk enn ikke-pirater.

En fersk undersøkelse viser at folk som utveksler piratkopierte MP3-filer på Internett kjøper mere musikk enn ikke-pirater.

Folk som brukerNapster og andre filbytte-nettverk til å utveksle MP3-filer vil sannsynligvis komme til å bruke mer penger på musikk i fremtiden en de som ikke har hivd seg på bølgen, ifølge en nylig publisert undersøkelse.

Den ble foretatt av Jupiter Communications, som spurte mer enn 2200 nettmusikk-brukere om hvilken retning deres musikk-kjøpevaner hadde gått i.

De mellom 18 og 24 år, med mindre enn 20 dollars musikkforbruk på tre måneder, mente de ikke ville forandre kjøpevaner til tross for at de også lastet ned musikk fra Internett.

Alle de andre gruppene av spurte mente de hadde brukt mere penger på å kjøpe musikk etter at de begynte med musikknedlasting fra Internett, skriver CNet.

- Napsterbrukerne er musikkentusiaster, så det er logisk å tro at de vil kjøpe musikk nå og også øke sitt forbruk i fremtiden, sier Jupiter-analytiker Aram Sinnreich.

Sinnreich sier videre at musikkindustrien burde omfavne fildelingsnettverk som Napster heller enn å saksøke selskapene som står bak.

Undersøkelsen er det seneste forsøket på å finne ut hvorvidt utveksling av MP3-filer over Internett har målbare økonomiske konsekvenser for platebransjen.

Til toppen