MP3-spiller for de «rike og hjernedøde»?

Bang & Olufsen ventes å lansere en ny MP3-spiller denne sommeren, men den får allerede kritikk.

MP3-spiller for de «rike og hjernedøde»?
Bilde:

Danske Bang & Olufsen er mest kjent for elegante produkter med høy kvalitet. Selskapets nyeste produkt, MP3-spilleren Beosound 6, som er ventet å bli lansert denne sommeren, skal derimot ha fått en heller slett mottakelse - allerede før det har kommet på markedet.

Årsaken er at spilleren, bortsett fra utseende, på ingen måte ser ut til å utmerke seg. Samtidig er prisen skyhøy.

Danske Nyhedsbureauet Direkt skriver i en melding at MP3-spilleren, som anses som en utfordrer til Apples iPod Nano, hånes i USA. Spesielt vises det til en omtale i nyhetsseksjonen til nettstedet Softpedia.com. Gadget-redaktøren Roxana Deduleasa skriver som følger:

"...forsøket til Bang & Olufsen-selskapet på å lage en Nano, kan ikke være annet enn en plagiat-episode med en overstadig prislapp og et rikt, men hjernedødt publikum."

Ut fra informasjonen som til nå er tilgjengelig om Beosound 6, skal spilleren koste 625 euro i Europa (omtrent 5000 kroner). Den skal ha 4 GB internt flashminne som ikke kan utvides, være begrenset til å spille av MP3 og WMA, samtidig som at innmaten etter alt å dømme er den samme som man finner i Samsungs YP-Z5, en spiller som koster omtrent 1500 kroner i Norge. Også brukergrensesnittet skal ha mye felles ned Samsungs enhet.

Det kundene av B&Os Beosound 6 derimot skal få med på kjøpet, er en lærveske og selskapets A8 hodetelefoner.

;