MSN lanserte ny Messenger

Etter flere måneder med betatesting har MSN lansert den offisielle utgaven av Messenger 7.0.

Etter flere måneder med betatesting har MSN lansert den offisielle utgaven av Messenger 7.0.

Microsoft annonserte i dag at MSN-nettverket har begynt utrullingen av MSN Messenger 7.0. I tillegg er bloggtjenesten MSN Spaces offisielt i gang. Begge deler har vært under offentlig betatesting siden før desember i fjor.

En rekke nyheter ble presentert da betautgaven av MSN Messenger 7.0 kom. Mer om disse finnes i denne artikkelen.

Den offisielle utgaven inkluderer en del ekstra funksjonalitet. Dette inkluderer nye muligheter for video- eller taletelefoni mellom PC-er over hele verden. Ifølge Wall Street Journal skal lydkvaliteten være forbedret, i tillegg til at det nå skal være enklere å få tale- og videostrømmene til å forsere brannmurer.

Dessuten skal brukerne snart kunne sende lynmeldinger til bekjente som som ikke er knyttet til PC-en. I utvalgte land vil brukerne dermed kunne sende lynmeldinger i form av SMS til mobiltelefoner - uavhengig om mottakeren har en MSN Messenger-konto. Mobilbrukeren kan også svare på meldingene. Microsoft oppgir ikke hvilke land tjenesten vil bli lansert i, men forteller at den kommer i løpet av våren.

Brukerne kan nå dele bilder med hverandre under en samtale, inkludert lysbildeshow. Under samtalen kan en bruker skrive inn et søkeord i tekstfeltet og klikke på "Søke-knappen" som er plassert rett ved siden av. Da vil begge kunne se et sammendrag av søkeresultatet hentet fra MSN Search.

I tillegg kan brukerne nå vise en personlig melding ved siden av deres Messenger-navn og -status. Den brukertilpassede meldingen inkluderer en hilsen som beskriver humøret til brukeren. Eventuelt kan meldingen vise navnet på låten brukeren lytter til hvis vedkommende benytter Windows Media Player eller iTunes Player.

Det kan virke som om Microsoft har hatt det litt travelt under lanseringen i morgentimene i dag. Flere av nedlastingssidene var ikke blitt oppdatert da artikkelen ble skrevet. Dette inkluderer den norske, som fortsatt serverte 6.2-versjonen da digi.no forsøkte. Lenken med teksten "kan du klikke her for å laste ned manuelt", var derimot oppdatert og fungerte fint.

MSN Spaces, som også ble offisielt lansert i dag, er en tjeneste hvor brukerne kan opprette personlige hjemmesider og blogger. Microsoft beskriver tjenesten som en dynamisk, online utklipsbok hvor brukerne kan skrive inn meldinger, vise bilder, legge inn personlige musikklister eller fortelle om seg selv. Tilgangen til å se sidene kan begrenses til utvalgte brukere.

Nytt i MSN Spaces som følge av lanseringen, er mer plass til lagring av bilder. Plassen er blitt tredoblet siden betatesten startet. Ifølge Microsoft vil det nå være plass til omtrent 750 bilder. I tillegg har MSN lagt til mer enn 50 nye bakgrunner som brukerne kan ta i bruk når de skal personliggjøre sin Space.

Drøyt 4,5 millioner MSN-brukere har opprettet sin egen Space.

Til toppen