RESULTATERFINANS

Mulig budkamp om Salesforce

- Microsoft har ikke lagt inn bud, men vurderer å gjøre det.

Salesforce er ikke nødvendigvis i spill, men minst to selskaper skal nå være aktuelle budgivere. Microsoft er én av dem, ifølge Bloombergs kilder.
Salesforce er ikke nødvendigvis i spill, men minst to selskaper skal nå være aktuelle budgivere. Microsoft er én av dem, ifølge Bloombergs kilder.
6. mai 2015 - 13:44

Microsoft er ikke den mystiske budgiveren som har kontaktet Salesforce.com med et tilbud om å kjøpe selskapet, ifølge Bloomberg.

Bakgrunn: Salesforce stiger på oppkjøpsrykte

Derimot melder nyhetsbyrået nå at Microsoft er interessert, og at de vurderer å hekte seg på i kampen om å sluke markedslederen innen CRM, det vil si systemer for kundehåndtering.

Oppkjøpsryktene har ført aksjekursen til nettskypioneren Salesforce opp i nye høyder den siste uken. Med en markedsverdi som nærmer seg 50 milliarder dollar er det få aktuelle kjøpere.

SAP melder seg ut

Finansielle investorer eller pengefond er alltids en mulighet, men Salesforce er nå såpass høyt priset at det virker mindre sannsynlig.

digi.no nevnte Microsoft, Oracle, SAP, IBM og Apple som mulige kandidater i forrige uke. Google burde nok også vært nevnt. SAP sier nå rett ut at de ikke er interessert.

Listen over IT-giganter med dype nok lommer og forretningsmessige interesser som passer med et oppkjøp i denne klassen er uansett kort.

Oracle?

Bloomberg presiserer i sin dekning at Microsoft så langt ikke har innledet formelle samtaler med Salesforce, og en avtale skal ikke være nært forestående, ifølge deres kilder.

At verdens største programvarehus med sine kjente vyer (definert i Microsofts uttalte strategi om «cloud first, mobile first») har følere ute, bør ikke overraske noen. Microsoft har sin egen CRM-portefølje, men ligger et godt stykke bak markedsandelene til Salesforce.

I fjor innledet de også et forretningsmessig samarbeid med selskapet.

Les gjerne: Sørger for bred Office-støtte

Oracles sidestilte konsernsjef, Safra Catz (hun deler som kjent toppjobben med Mark Hurd), sa så sent som i forrige uke at et oppkjøp av Salesforce vil snu programvaremarkedet på hodet.

Hun nektet imidlertid å kommentere om Oracle er interessert i å kjøpe selskapet, skriver nyhetsbyrået.

Vekstkomet med røde tall

Interessen til side, og selv om Salesforce aldri har gått med overskudd, så er det slett ikke sikkert at Salesforce og gründer Marc Benioff har til hensikt å selge.

At selskapet skal ha engasjert finansrådgivere for å bistå i prosessen med å håndtere et bud, slik Bloomberg melder, betyr ikke annet enn interesse fra kjøpers side.

Ingen ting tyder på at Salesforce skulle ha problemer med å fortsette på egen kjøl. Kontantstrømmen er positiv og selskapet har solid ryggdekning i form av penger i banken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.