Multichip gir billigere Android-telefoner

«Kinderegg»-chip med åpne drivere lover mer funksjonalitet på mindre plass.

Multichip gir billigere Android-telefoner

«Kinderegg»-chip med åpne drivere lover mer funksjonalitet på mindre plass.

En mikrobrikke fra Broadcom baner vei for rimeligere produksjon av smarte mobiltelefoner med operativsystemet Android.

Broadcom kunngjør at Googles operativsystem Android får støtte for selskapets multifunksjonelle chip BCM4325, som støtter både WLAN, Bluetooth og FM-radio.

Dette er kjent funksjonalitet blant dagens mobiltelefoner, men fortsatt må mange modeller ty til flere spesialiserte mikrobrikker for å tilby slik støtte.

Apples iPhone 3G inneholder for eksempel én WLAN-brikke fra Marvell, en blåtann-brikke fra CSR, og mangler samtidig støtte for FM-radio.

Ved å samle flere trådløse teknologier på samme silisium-krets kan mobilprodusenter oppnå fordeler både ved produksjonskostnader og design. At en brikke overtar jobben til tre andre lover derfor godt. Det kan innebære mindre, lettere og billigere mobiltelefoner.

- BCM4325 er markedet beste chip målt etter plasshensyn, strømforbruk, pris og samhandling mellom de ulike trådløse teknologiene, hevder brikkeprodusenten.

Multibrikken skal ifølge Broadcom være den første på markedet som har grunnleggende støtte for den åpen kildekode-baserte Android-plattformen.

Brikkeprodusenten opplyser at de samtidig åpner opp deler av kildekoden til nødvendige drivere, slik at utviklere enklere kan nyttegjøre seg brikkefunksjonaliteten.

- Vi forventer en flod av produkter og applikasjoner på Android-plattformen om ikke så lenge, spår Chris Bergey, sjef for selskapets WLAN-produkter.

Analyseselskapet IDC spår at mulifunksjonelle mikrobrikker blir å finne i rundt 60 prosent av alle mobiltelefoner innen 2012.

Til toppen